JPG ontwierp voor de vierde editie van de van de Eastpak Artist Studio vorig jaar een unieke backpack om de organisatie Designers Against Aids (DAA) te steunen. Een succes; de Franse ontwerper en de Amerikaanse tassengigant vervolgen samen hun strijd tegen Hiv/Aids met een nieuwe, 7-stuks tellende capsulecollectie rugtassen.

HET CONDOOM IS HET BESTE KLEDINGSTUK OOIT
Jean Paul Gaultier laat over de samenwerking weten:  ‘Het condoom is het beste kledingstuk ooit bedacht en mijn boodschap voor iedereen luidt dan ook: “Bescherm jezelf!”. Ik ben al jaren betrokken bij het gevecht tegen aids en ik zal dit blijven doen zolang ik nodig ben.’

EASTPAK X JEAN PAUL GAULTIER
Het resultaat bestaat uit een limited edition-lijn en een main-collectie. De genummerde en gelimiteerde limited edition-lijn bestaat uit twee modellen: een rugtas gebaseerd op de militaire geschiedenis van Eastpak met typische JPG-korsetdetails en een leren exemplaar. In de ‘standaard’ collectie (helemaal onderaan deze pagina te zien) zitten twee rugtassen die geïnspireerd zijn op een bomberjack en een spijkerjasje.

Product, Brown, Photograph, White, Bag, Font, Black, Pattern, Grey, Luggage and bags,

 
Functioneel met een artistieke schwung, een rugtas naar ons hart. En vergeet vooral niet dat een deel van de opbrengst naar Designers Against Aids gaat!

De Eastpak X Jean Paul Gaultier limited edition-collectie is vanaf 1 februari verkrijgbaar in Nederland bij SPRMKT in Amsterdam en Margreeth Olsthoorn in Rotterdam. De main-collectie is vanaf 1 april onder andere verkrijgbaar zijn bij Baskets in Amsterdam, Frontrunner en FreshCotton.nl.

Product, White, Style, Light, Bag, Fashion, Azure, Black, Grey, Luggage and bags,

 
Deze celebs feesten voor het goede doel >

Jean Paul Gaultier stopt met zijn ready-to-wearlijnen >

André Leon Talley brengt ode aan Oscar de la Renta >