Een geniale test case als je het ons vraagt: het Britse warenhuis Selfridges lanceert een concept waarbij de grenzen tussen de dames- en herenafdeling compleet worden afgebroken. Een reactie op de steeds minder duidelijke scheidslijn tussen dames- en herenkleding op de catwalks.

Op 12 maart start het project, dat Selfridges zelf ‘a fashion exploration of the masculine, the feminine and the interplay’ noemt, zo weet WWD te melden. Het doel? Klanten de vrijheid bieden om zonder grenzen of stereotypes te shoppen.

Zo werkt zoiets in de praktijk (althans dat is het plan): items van de begane grond, eerste en tweede verdieping van het luxe warenhuis aan Oxford Street zullen worden verzameld in diverse concept spaces, ingericht door interieurdesigner Faye Toogood. Op de line-up oa designs van Ann Demeulemeester, Comme des Garçons, Meadham Kirchhoff en Gareth Pugh. Maar ook: een capsulecollection van Bodymap, de UK-lancering van Nicola Formichetti’s collectie Nicopanda, een selectie van schoenenlabel Underground en Rad Hourani’s op bestelling te maken couturedesigns.

Het non gender-thema zal zelfs doordringen op de website en in de etalages en winkelaankleding van Selfridges; visual merchandisers mogen losgaan met androgyne etalagepoppen, displays met fotografie, film en muziek en designstukken passend bij het thema. Het project loopt tot eind april.

De show waar íedereen het over heeft: Rick Owens’ menswear met blote geslachtsdelen >

Wat er gebeurt als Marc Jacobs en Fifty Shades of Grey samenkomen >

De volledige zomercampagne van La Perla is hier >