Twee kopstukken (en niet geheel toevallig: goede vrienden) uit de Scandinavische ontwerperswereld bundelden onlangs de krachten: Ganni’s hoofddesigner Ditte Reffstrup en de Deense sieradenontwerpster Sophie Bille Brahe. De uitkomst is hebberigmakend; een set one of a kind handgemaakte items.

Inspiratie haalden de twee uit gevaarlijk sexy powervrouwen uit de jaren tachtig – denk Wall Street ladies met schoudervullingen à la de film 9 ½ weeks. De vorm van de items lijkt bovendien op die van een slang, wat de donkere en verborgen kant van de mens symboliseert. Alle items - een choker, armband, oorbellen en ring - zijn van zilver verguld met 24 karaats goud. De collectie werd vorige week, tijdens Kopenhagen Fashion Week, al getoond in de mix met de herfst/winter 2015-collectie van Ganni.

Kleine kanttekening: het is dus nog even wachten geblazen voor je kunt inkopen. De campagnefoto’s worden later deze maand nog geschoten door Brett Lloyd met model Nadja Bender en we verwachten de collectie einde zomer in de (online) schappen van Ganni.

Paper product, Petal, Craft, Creative arts, Paper, Greeting card, Floral design, Stationery, Ribbon, Natural material,
Nail, Wrist, Artisan, Bracelet, Curious,

14 fijne sieraden die je nooit meer af wilt doen >

Toms zet tassenlijn in voor moeders en baby’s in nood >