Te koop tijdens Valentijn: hartjeskettingen, ontworpen door Jessica Alba en juwelenontwerper Jennifer Meyer. Materiaal: 8k goud en 18k goud met robijnen. Kosten: €250 (8k) of ruim €850 (18k met robijnen).

Daar wil ze dus heel veel geld mee gaan verdienen, maar niet om haar eigen banksaldo te spekken. De opbrengst van de kettingen zijn bestemd voor goed doel (RED), dat in de bres springt voor zwangere, HIV-positieve vrouwen in Afrika.

Jewellery, Brown, Fashion accessory, Amber, Necklace, Body jewelry, Pendant, Natural material, Tan, Metal,


De 8k-variant.
Jewellery, Fashion accessory, Necklace, Pendant, Body jewelry, Amber, Chain, Magenta, Locket, Natural material,


De 18k-variant met robijnen.

Jennifer Meyer: ‘We zijn beiden moeders, dus dit soort verhalen komen hard aan. Dat je je kind met een ziekte besmet, dat is het ergste gevoel in de wereld, en er zijn manieren om het te voorkomen.’

Concreet leveren de opbrengsten van de goedkopere ketting medicatie op voor negen maanden, de winst van elke duurdere variant zorgt voor gezondheidszorg voor ruim twee jaar (27 maanden). 

Alba en Meyer zelf zijn al tien jaar goede vrienden. Jessica Alba: ‘Het voelde zo logisch dat we zouden samenwerken aan iets waar we beiden om geven, waarbij we allebei ons platform en netwerk konden gebruiken.’

Goede zaak, kortom. De kettingen zijn vanaf vandaag te koop bij Gilt.

Onbelangrijker nieuws: Jessica Alba heeft nieuw haar >

Is dit de nieuwe Ice Bucket Challenge? >