> Zo’n dagelijks terugkerend ochtendhumeur-verergerend ding: deodorantstrepen op je kleding bij het aankleden. Eén woord: babydoekjes. Of make-upreinigingsdoekjes. They do the tric. Niets van dit alles in huis? Wrijf dan over de vlek met een spijkerbroek.

> Eerste hulp bij kauwgom-casualties: ijsblokjes. Mega effectief en bij de meeste mensen altijd in huis. Het idee is de klodder kauwgom zo koud mogelijk te krijgen, waardoor ie hard wordt en makkelijk weg te schrapen is.

> Rodewijnvlekken. Altijd tricky. Wat wonderen kan doen is deppen op de vlek met een in witte wijn gedrenkte (schone!) doek.

> Zweetvlekken in een wit (sport)shirt – yikes. Probeer de vlek eens in te sprayen met citroensap voor je het shirt in de wasmachine doet.

> Om een nieuw T-shirt een gedragen look (lees: vintage zachte feel) te geven, laat je het drie dagen in een zoutwaterbadje liggen (een halve kop zout in een teiltje water). Daarna wel nog even wassen in de wasmachine.

> Die muffige luft uit je nieuwe vintage vondst krijgen? Spritz met een mix van water en wodka (let wel: altijd 2x zoveel water dan wodka).

> Handwasjes al eens geprobeerd te drogen in een slacentrifuge?

> Olievlekken op een tas ga je te lijf met babypoeder dat je er een nachtje op laat zitten. De volgende dag zou de vlek weg moeten zijn.

> Voorkom het pillen van je mohair truien door ze in een gesealde plastic tas minimaal drie uur in de vriezer te leggen.

> Hou de wassing van je donkere jeans in tact door een halve kop gedestilleerde witte azijn toe te voegen aan het laatste spoeltraject van je wasmachine.

> Een kras op je leren tas? Een heel klein beetje moisturizer met een wattenstaafje op de kras wrijven zou de boel nog kunnen redden.

Wedden dat je deze smerige shopfout al je hele leven maakt? >

Modemysterie ontrafeld: waarom zitten knopen bij vrouwen altijd links? >

bron: WhoWhatWear