Na járen van online aanmodderen kunnen we nu ook in een fysieke winkel (en in een pashok) onze Topshop-waar halen. Hoera! Morgenochtend 11.00 uur stipt opent het eerste Amsterdamse Topshop-filiaal aan de Kalverstraat 48. Wij namen alvast een kijkje en spraken Topshops Jacqui Markham. Dít is wat je moet weten over Amsterdams nieuwste. 

OVER HET ASSORTIMENT
Jacqui Markham: ’Op de een of andere manier houden jullie van kleren die je op de fiets kunt dragen, haha! Er zijn hier overal fietsen. En jeans – die kunnen hier altijd. Ik ben dus vooral heel benieuwd naar de verkoopcijfers van onze rokken, straks. Verder zou je, als je een grote gemene deler zou moeten noemen, kunnen zeggen dat jullie vrij casual zijn, maar eigenlijk willen we niet in stereotypen denken en geloven we daar ook niet in. Topshop heeft een bepaald gedurfd, Brits DNA dat we graag aan jullie willen laten zien en er zal voor ieder wat wils zijn.’

OVER DE OPENING
Markham: ’De eerste tien klanten krijgen een voucher van € 100, de veertig die daarna volgen krijgen € 50 shoptegoed. Verder hebben we een aantal dj’s gevraagd te draaien, met Wannabeastar die om 11.00 uur aftrapt.'

Dan ELLE's handleiding:

OVER DE PASHOKKEN
Er zijn twee soorten pashokken: de normale en de pashokken die bij de gratis stilist-service horen.
> De normale
Hebben medium goede belichting (foto's zijn niet vanuit elke hoek flatteus, want ja: licht van boven), maar hebben vooral één feature wat ze in een klap tot leukste pashokken van de Kalverstraat maken: de serviceknop. Druk 'm in en een verkoopster komt naar je toe om een andere maat te halen. Grandioos. Ook héél fijn: de gordijnen sluiten echt, zoals gordijnen horen te doen.
> De stilistpashokken
Die wil je, want a) een zee van ruimte en b) een stoel om je eigen kleren op te leggen (ontbreekt bij de normale pashokken) en c) een prachtig metalen rek waar van alles uit de collectie als een soort moodboard is opgehangen. Plus: snoepjes op de gang én een zachte stoel met een stapel tijdschriften van Topshop. En dus die gratis service van een stilist die erbij komt kijken. Anders dan in andere winkels, wil je door deze stilisten wel geholpen worden: ze zijn namelijk goed.

OVER DE GROOTTE VAN DE WINKEL
Die is gróót. Paden zijn breed (geen gebots) en muren zijn hoog (geen benauwd gevoel).

OVER DE COLLECTIE EN DE INDELING
Je wilt niet misgrijpen tijdens de opening, dus tactiek is geboden, want grote kans dat je niet de enige bent in de winkel als-ie net haar deuren heeft geopend. Een handleiding van waar naartoe te lopen.
> Lange mensen
Kunnen hun hart ophalen, want er is op de begane grond rechts achterin een hoekje ingeruimd voor de Tall-collectie. Er hangen niet alleen broeken: ook (opvallend) veel koltruien en vesten.
> Kleine mensen
Kunnen óók los, maar moeten wel even een trap omhoog. Links op de eerste verdieping vind je de Petite-collectie.
> Broeken, overal!
Links naast de Petite-collectie, op de eerste verdieping, vind je ook een groot aantal jeans, in precies de goede wassingen: licht, donker, en de goede kleuren die daar tussenin zitten. Vooral nog boyfriend- en skinny jeans, met een enkele flair pijp.
> De Boutique-sectie
Wil je zien. Prijzen zijn iets duurder, maar de stukken zijn ook práchtig en iets meer uitgesproken. Je vindt hem op de begane grond helemaal rechts achterin.
> Zonnebrillen, tassen en heel veel nagellakken
Vind je achter de Boutique-collectie. Links in de muur: héél veel pastelkleurige, leren rugtasjes. Rechts tegen de muur: zonnebrillen (veel cat eye en seventies ronde glazen!) en honderd-en-een nagellakkleuren.

EN DAN NOG DIT
> Installeer Shazam
Want de playlist van de winkel wil je kunnen opzoeken. Zo draait er bijvoorbeeld dit:

youtubeView full post on Youtube

 
En dit:

 
> Probeer af te rekenen bij Jacciata
In perfect Manchester-accent rekent ze je waar af en je zult er van genieten.

Enjoy!