Is er gisteren net een enorme, tweede flagshipstore van Zara aan de Nieuwendijk in Amsterdam geopend (lees er hier meer over), laat het moederbedrijf van de modeketen aan Het Parool weten dat ze nóg grootsere plannen hebben.

De Spaanse modegigant Inditex onthult dat ook Oysho en Stradivarius - twee jongere modezusjes van Zara - naar Amsterdam komen. Voor Stradivarius is zelfs al een groot pand aan een drukke straat gevonden en voor Oysho wordt nog druk gezocht.

Waarom nu pas? Welnu, Inditex vond Amsterdam eerder minder aantrekkelijk, omdat ze geen grote panden konden huren. Dat is de afgelopen tijd veranderd en net als H&M trekt het Spaanse modebedrijf nu snel in de grote locaties die vrijkomen in de drukke winkelstraten van Amsterdam. Zo streek Inditex vorig jaar al neer met Pull & Bear aan het Rokin, in hetzelfde nieuwbouwpand waarin ook concurrent Forever 21 zit.

Wanneer en waar precies Oysho en Stradivarius openen is nog niet bekend, maar dat je alvast een dansje door de kamer kunt doen is zeker. De kleding van beiden ketens is aardig wat goedkoper dan bij Zara. Oysho richt zich vooral op lingerie, nachtkleding en homewear voor dames en Stradivarius verkoopt kleding in dezelfde stijl als Zara, met wat jongere invloeden. Geinig weetje: 'onze' Romee Strijd staat model voor de modeketen:

Human body, Shoe, Hat, Sitting, Style, Monochrome, Monochrome photography, Beauty, Knee, Sun hat,

We houden je op de hoogte!

Nog meer goed nieuws: Amsterdam krijgt ook een gloednieuw luxe warenhuis! >