1. Bultjes op je schouders
 Niet doen: ijzeren hangertjes gebruiken, want daar krijg je die opstaande bultjes van.
Wel doen: houten hangers are your friend.

2. Hangende lusjes
Niet doen: dolenthousiast iets nieuws aantrekken zonder even de tijd te nemen de lusjes aan de binnenkant (alleen bedoelt voor hanggemak in de winkel) eruit te knippen.
Wel doen: knippen, dus!

3. Pré-gefabriceerde riemcombi's
Niet doen: denken dat een riem die bij een gekochte jurk zit áltijd op die jurk moet blijven zitten.
Wel doen: even objectief bekijken of het echt wel zo leuk bij elkaar staat - negen van de tien keer is 't niks. Gewoon wisselen met eigen materiaal.

4. Je klinkt als een galopperend paard
Niet doen: negeren dat je het beschermkapje van je hakken kwijt bent, want je omgeving hoort je luid en duidelijk klapperen. Hakken zijn tegenwoordig vaak hol, waardoor je hak bij verlies van een beschermkapje een soort echoënde grot wordt.
Wel doen: een bezoekje aan de schoenmaker brengen - een kapje is er zo op gezet, en het kost haast niets.

5. Lusjes voor riemen aan jurken laten zitten
Niet doen: denken dat je die lusjes er niet gewoon af mag halen. Vaak zijn ze vooral bedoeld voor de winkels zelf, zodat ze de jurkjes op een hanger goed kunnen presenteren met een riempje. Maar het jurkje gaat uiteindelijk aan een lijf, niet aan een hanger.
Wel doen: Knip ze af. Deze lusjes zijn nergens voor nodig: je weet waar je taille is, je weet hoe je een riem om moet doen en hoe je er fantastisch uit moet zien. Daar heb je geen 'riemlusjes' voor nodig.

6. Flapjes dichtgestikt laten zitten
Niet doen: denken dat die x-vormige stiksels op de achterkant van je jasje een designer-detail zijn, want ze zijn er alleen maar om ongewenste kreukels tijdens het vervoer van de fabriek tot de kledingwinkel te voorkomen.
Wel doen: doorknippen!

7. In de kreukels liggen
Niet doen: tja... kreukels horen bij het leven. Maar ze verpesten wel je favoriete (geweldig mooie) kledingstukken.
Wel doen: wie heeft er tijd elke ochtend kleding te strijken of stomen? Daarom stemmen wij voor de 'voorkomen is beter dan genezen'-strategie. Hang snel kreukende kleding direct na het wassen al netjes op een hanger, zodat deze kreukvrij op kan drogen. Dan heb je dat strijkijzer nauwelijks nog nodig.

Bron: Harper's Bazaar

En nog even 7 manieren om te voorkomen dat je schoenen er goedkoop uitzien >

In 8 stappen de beste sieraden >