> Dus dít is wat Emma Hill, voormalig hoofdontwerpster bij Mulberry, nu gaat doen. Het hoge woord is eruit. Het gissen gestopt. Emma Hill begint voor zichzelf. Twee jaar na haar vertrek bij Mulberry, waar ze naar het schijnt niet meer op één lijn zat met Bruno Guillon (toen CEO bij het Britse modehuis), maakt ze haar grootse plannen bekend:  een eigen accessoirelijn gaat er komen, genaamd Hill & Friends.

Het nieuws komt toevallig(?) een maand voordat Hills oud-werkgever haar opvolger, Johnny Coca, officieel zal introduceren bij Mulberry. Tot nu toe was het modehuis nog kapiteinloos. Later dit jaar lanceert Hill haar eerste collectie, in samenwerking met Georgia Fendley, een oud-collega bij Mulberry. En wel tijdens Londen Fashion Week in september, zo weet WWD te melden. Saillant detail: de producten zullen direct de volgende dag te koop zijn via hun eigen website en Net-a-Porter. Plannen voor een aanvulling in de vorm van een prêt-à-portercollectie zijn er trouwens ook al. Maar voorlopig vormen accessoires nog even de main business.

> Helaas is er ook slecht nieuws in modeland: het label van L’Wren Scott, de modeontwerpster en vriendin van Mick Jagger die in maart 2014 zichzelf van het leven beroofde, zal hoogstwaarschijnlijk binnenkort niet meer bestaan, zo meldt Telegraph. Hoewel Scott een following had van een grote groep A-list celebrities, zoals Nicole Kidman, Christina Hendricks en Sarah Jessica Parker, zou er – waar ook kort na haar dood al over werd gediscussieerd – toch ook sprake zijn van hoge schulden.

Wordt vervolgd.

Ding jij mee in de loterij naar Kanye's nieuwste Yeezy's? >

GROOT nieuws van de Bijenkorf >