Hoewel we niet allemaal Chiara Ferragni’s zijn (lees: miljoenen verdienen met outfitposts), moeten we toch toegeven dat ook wij soms tot extremen gaan om een goede instagramfoto te posten (lees: met een maximum likes). Toch? Precies.

Goed nieuws! Er is een nieuwe tool die je gaat helpen om je instagramfoto’s te verbeteren. Te beginnen bij de basis: #ootd, Outfit Of The Day dus.

In een notendop: onderzoekers aan de Universiteit in Toronto hebben een algoritme ontwikkeld dat jouw foto’s kan analyseren en vervolgens adviezen ophoest over hoe je die kunt verbeteren om nog meer likes en reacties te krijgen. Dit deden ze met behulp van een enorme bulk data van Chictopia.com, een website waar (style)bloggers foto’s van outfits delen en laten raten door elkaar en andere bezoekers. Deze zogenaamde Fashion144k Dataset legde verschillende korrelaties en patronen bloot tussen bepaalde aspecten van een post en de interesse die met die post wordt gewekt. Informatie die de smartypants in Toronto vervolgens wisten te coderen naar een nieuw algoritme.    

Voer een foto is en dit algoritme beoordeelt ‘m op type outfit, type gebruiker, setting/omgeving in de foto en vooral fashionability, waarna de code uitgebreide feedback geeft als outfitopties, locatiesuggesties, betere angles of belichting en meer. Redelijk briljant, non?

We hebben nog niet kunnen ontdekken of de software, die eerder deze maand door de onderzoekers werd gepresenteerd tijdens de Computer Vision and Pattern Recognition-conferentie in Boston, inmiddels ook al beschikbaar is. Naar verluidt wordt er nog verder aan gewerkt, zodat het uiteindelijk het werk van een stilist kan automatiseren. We houden het in de gaten.

https://media.giphy.com/media/nVMDHwMPFce40/giphy.gif

Al bewezen: dit instagramfilter levert de meeste likes op >

7 geheimen van succesvolle instagrambloggers >

De evolutie van blogger Chiara Ferragni >