Cape-gate. Het was ons wat. Madonna, Queen of Pop, tijdens een spectaculair optreden op de Brit Awards gevloerd (en hoe!) door één ellendig koortje aan een Giorgio Armani-cape dat niet los wilde schieten. Voor diegene bij wie dit incident níet op het netvlies staat gebrand (hoe dan?), zo ging dat in zijn werk:

Toen alles nog volgens het boekje ging en Madonna zich opmaakte voor het moment suprême waarop haar enorme cape op Hans Klok-wijze van haar schouders gerukt zou worden:

Costume, Acting, Stage, Music venue, Curtain, Scene, Pop music, Flag, Costume design, heater,

Eén seconde later, toen alles wat op Hans Klok-wijze ergens vanaf werd gerukt Madonna van het trapje bleek:

Performing arts, Thigh, Dance, Stocking, Dancer, Latex, Performance art, Costume, Tights, Boot,

 
Gevolg: Queen of Pop down.

Latex, Thigh, Latex clothing, Hip, Leather, Tights, Flesh, Undergarment, Fetish model, Undergarment,

 
Maar! Prof die ze is, liet Madge zich niet van de wijs brengen en zong – met een gezicht op onweer, dat dan weer wel – gewoon door. In de tv-show van Jonathan Ross deed ze later uit de doeken dat ‘men’ het touwtje van haar cape te strak hadden vastgebonden. Maker van het ding, Mr. Armani dus, gaf daarop juist Madge de schuld:

'This cape had a hook and she wanted a tie, and she wasn't able to open it with her hands. That's all there is to it. Madonna, as we all know, is very difficult.'

Enfin, dat Giorgio niet de man is om voor Madonna’s aankomende Rebel Heart Tour de kittige podiumoutfits te ontwerpen mag dus geen verrassing zijn. Maar designers die zich níet lieten afschrikken door cape-gate zijn oa Gucci’s nieuwe hoofdontwerper Alessandro Michele, Jeremy Scott voor Moschino, Alexander Wang, Fausto Puglisi en Miuccia Prada. En Swarovski doet ook mee. Jawel: Madonna heeft een ware designer line-up op stapel.

Kick-off van de tour is op 9 september in Canada, maar Madge was niet te beroerd om – bij het gebrek aan schetsen afkomstig van de modehuizen, die ongetwijfeld snel voorbij zullen komen – alvast wat sneak peeks op Instagram te geven, inclusief een stel Gucci-rijglaarzen. Of Jean Paul Gaultier, die in 1990 voor de Blonde Ambition Tour de iconische Cone Bra ontwierp, ook voor Madonna’s tiende wereldtour van de partij zal zijn is nog niet bekend.
 

instagramView full post on Instagram

Oké, nog 1 keer De Val in video dan. Sorry, Madonna:

Zo zag je Sylvie Meis niet eerder! >

Enorme eer voor Iris van Herpen >