Leerde de wetenschap ons vorige week nog wat de kleur die je draagt over je zegt, dit keer zochten ze voor ons voor eens en voor altijd uit welke items je meteen knapper maken. WhoWhatWear zette de modebevindingen van de wetenschap op een rijtje - niet dat je ze nu meteen dient op te volgen, maar mocht je een keer in een moment van kledingtwijfel zijn, dan kun je nu dus ook een keertje op wetenschappelijke basis een keuze maken.

1. Hakken
Inkopper, maar waar: hakken maken aantrekkelijker. Uit dit onderzoek blijkt dat vrouwen op hakken niet alleen aantrekkelijker worden gevonden, ze krijgen ook meer gedaan bij mannen, die zich voor behakte vrouwen behulpzamer opstellen dan voor zij op platte schoenen.

Footwear, Human leg, Toe, Joint, Pink, Style, Sandal, Foot, Street fashion, Fashion,

2. De Little Black Dress
Ander onderzoek wijst dus uit dat zwart de kleur is de het meest wordt geassocieerd met intelligentie, zelfvertrouwen en aantrekkelijkheid.

Clothing, Dress, Sleeve, Shoulder, Human leg, Joint, Standing, Waist, Style, Sunglasses,

3. Blote schouders
Ha: een leukere uitslag dan bij punt 1, vinden we het onderzoek dat bewees dat niet alleen borsten en billen als meest sexy features van een vrouw worden gezien, maar ook blote schouders. Een blote arm- of schouderpartij kan dus evenveel doen als een gewaagd decolleté. 

Clothing, Hairstyle, Shoulder, Summer, Strapless dress, Beauty, Day dress, Dress, Earrings, Eyelash,

4. Iets roods
De kleur van de liefde, van passie en van verleiding wordt dus door mannen en vrouwen ook als een van de favoriete kleuren voor kleding aangewezen. Dit onderzoek bewees dus wat we allang wisten.

Clothing, Eyewear, Glasses, Vision care, Sleeve, Sunglasses, Shoulder, Textile, Outerwear, Coat,

5. Een zandloperfiguur
Hoewel lange benen nog steeds als een van de aantrekkelijkste features worden aangewezen, staat een zandloperfiguur ook hoog in de ranking. Deze paper laat zien dat vrouwen met gunstige borst-taille-heup-ratio's sneller de ogen op zich gericht krijgen en die blik ook langer weten vast te houden.

Clothing, Eyewear, Arm, Glasses, Vision care, Denim, Trousers, Jeans, Textile, White,

6. Rode lippenstift
Hoe slecht je dag ook is: je hebt altijd nog lippenstift, de allerbeste pick me up voor brakke dagen, uitgeputte dagen of gewoon bad hair days. Dit onderzoek liet zien dat serveersters met rode lippenstift meer fooi ophalen dan serveersters zonder, en dit onderzoek liet zien dat vrouwen die (met mate) make-up op doen toch echt aantrekkelijker worden gevonden dan vrouwen met helemaal geen make-up. 

Dit zegt de kleur die je draagt over jou >

9 dingen die iedereen doet maar die eigenlijk je kleding ruïneren >