Wij Obama Girls zaten te snotteren om 6 uur woensdagochtend. Obama president! De nieuwe first family op het podium! De dochtertjes krijgen een puppy! Oprah huilt ook! Door de vreugdetranen heen zag ons modeoog dat Michelle Obama er weer fantastisch uitzag en begon ons modehart zich stiekem al te verheugen op een nieuwe first lady: eentje met smaak!

STIJVE MANTELPAKJES

Voor haar geen stijve mantelpakjes die een vermogen kosten (hallo shopverslaafde Sarah Palin), of het eeuwige tuttige kleine parelsnoer (hallo alle andere first ladies). Michelle Obama heeft in de afgelopen campagnetijd laten zien dat je er als aanstaande presidentsvrouw echt wel modern bij kan lopen.

ONBEKENDE ONTWERPERS

Geen Oscar de la Renta voor haar (de veilige keus van bijvoorbeeld Laura Bush), Michelle kiest voor jonge, soms onbekende designers (zoals Maria Pinto, van wie ze een blauwgroene jurk droeg bij haar grote speech tijdens de Democratische conventie), soms wat bekendere (zoals de Aziatisch-Amerikaanse Thakoon).

MODESNOB

Een modesnob is ze ook niet: ze is gespot tijdens de campagne in Detroit in een gestreept mouwloos jurkje van H&M en droeg een vrolijk geel outfitje van J Crew (sindsdien in de winkel uitverkocht) in de Tonight Show van Jay Leno. Het goede voorbeeld, in deze barre tijden.

ZWARTRODE JURK

De zwartrode jurk die ze dinsdagnacht droeg toen Obama zijn overwinningsspeech hield, was van de Amerikaanse ontwerper Narciso Rodriguez. Een gedurfde keuze. En met historisch besef: Narciso ontwierp ooit de bruidsjurk van Carolyn Bessette toen zij met JFK Jr. trouwde...

NIEUWE JACKY KENNEDY

Dus is het helemaal niet zo gek als wij zeggen: Michelle Obama is de nieuwe Jackie Kennedy! We kijken uit naar de komende vier jaar. Mogen ze in alle opzichten mooi zijn.