Handig met naald en draad? Aspiraties een modeontwerper te worden? Joehoe, goed nieuws: Hollywood en Cara Delevingne zijn op zoek naar een ontwerp, en 't zou zomaar eens de jouwe kunnen worden.

Voor Cara's nieuwste prent, Valerian and the City of Thousand Planets (geregisseerd door Luc Besson), staat er namelijk een scène op stapel met een groot feest. Niet in het nu, maar ver in de toekomst: in het jaar 2580. Voor die scène zijn outfits nodig, en dat is waar jij erin komt als ontwerper. Niemand weet natuurlijk wat in 2580 de mode is, dus alles ligt open. Gebruik vooral je creativiteit en fantasie, want het ontwerp moet gedragen kunnen worden door een mens, alien, humanoid of ander intergalactisch wezen dat je kunt bedenken.

Op een rij, wat je dient te doen:
> vóór 27 november je ontwerp indienen, en dat kan hier.
> Het ontwerp moet bestaan uit een voor-, achter- en zijkant.
> Het ontwerp moet ongeveer 2 à 3 meter lang zijn.> Het moet een draagbaar kostuum zijn (ruimte voor hoofd, twee armen en benen).
> Het moet ontworpen zijn door stevig materiaal (zoals, metaal, plastic etc.).

Wat je ervoor terug krijgt:
> Jouw ontwerp wordt daadwerkelijk geproduceerd en gebruikt in een scène in de film.
> Jouw ontwerp wordt volop in de aandacht gezet tijdens de gehele marketing van de film.
> Jouw ontwerp krijgt bekendheid via Yahoo Style.
> Je ontvangt $1.000.

De driekoppige jury bestaat uit Luc Besson zelf, stilist Joe Zee en kostuumdesigner Olivier Bériot. Op 14 december zullen zij 20 winnaars kiezen. En dan nog even in 't kort, het plot van Valerian and the City of Thousand Planets:

Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (Cara Delevingne) zijn twee speciale agenten die de orde in het universum handhaven. Valerian ziet zijn partner in meerdere opzichten zitten, maar Laureline heeft totaal geen interesse in de avances van deze rokkenjager. Het tweetal wordt door commandant (Clive Owen) op missie gestuurd naar de adembenemende, intergalactische stad Alpha. Een bloeiende metropool waar duizenden verschillende soorten inwoners uit alle hoeken van het universum hun talenten en technologie hebben gebundeld voor de beste leefomstandigheden. Maar er zijn onzichtbare krachten aan het werk die de inwoners in groot gevaar brengen…Kunnen nú al niet wachten.

http://media.giphy.com/media/CkYkN7IVIdLva/giphy.gif