Trek je breisels maar uit de kast want wol is hot. Vanaf aanstaande maandag – wanneer ook het kwik flink daalt, komt dát even goed uit – organiseert The Campaign for Wool, dat inspireert en informeert over het gebruik van dit natuurproduct, de inmiddels vierde Wool Week in Amsterdam. En staat er weer veel leuks gepland om dat duurzame (laat het vandaag nou ook Dag van de Duurzaamheid zijn) vachtje van het schaap te vieren.

Het hart van deze alles behalve wollige week wordt ditmaal gevormd door de uitgave van WOOL magazine. Van ondergoed tot smoking, van sobere basics tot uitgewerkte modedesigns, van handgeknoopt tapijt tot innovatieve sportkleding – wol heeft many faces, en die komen uitgebreid aan bod in deze glossy. Wist je bijvoorbeeld dat wol niet alleen een rijk en mooi materiaal is, maar ook tal van praktische eigenschappen heeft: wol ademt, is elastisch, houdt je warm als het koud is en verkoelt bij hitte. Merino wol is bijvoorbeeld ideaal om in te sporten.

Editorials en productfotografie brengen in WOOL magazine die veelzijdigheid van wol onder de aandacht aan de hand van items uit de 2015-najaarscollecties van vooraanstaande Nederlandse ontwerpers en merken. Abonnees van ELLE krijgen het blad – leuk toch? – gratis en voor niets bij ELLE november, maar het zal tijdens Wool Week ook verkrijgbaar zijn in geselecteerde verkooppunten die vanaf maandag op campaignforwool.org vermeld zullen staan. Evenals meer info over alle events omtrent Wool Week in Amsterdam, zoals een knit-workshop met Loopy Mango-garen in de Bijenkorf.  

Deze Nederlandse modeontwerpers dongen dit jaar mee naar de prestigieuze Europese Woolmark Prize… En WONNEN! >

Textile, Wool, Light, Thread, Beige, Woolen, Still life photography, Fiber, Rope, Twine,