Alber Elbaz, al veertien jaar het creatieve brein achter Lanvin, is boos. Ruim twee weken terug werd bekendgemaakt dat hij het modehuis gaat verlaten, maar nu we wat dagen verder zijn komen er steeds meer apen uit modieuze mouwen. Elbaz is verre van uit eigen initiatief vertrokken. De eigenaar van Lanvin Shaw-Lan Wang en chief executive officer Michéle Huiban zouden hem hebben ontslagen op basis van ‘gebrek aan creatieve designs’. Zo maakten zij aan het voltallige Lanvin-personeel via een brief bekend. En ook Elbaz' ‘agressie jegens het management’ en zijn ‘overige ongegronde beschuldigingen’ tegen eigenaar Wang zouden hebben meegespeeld.

Compleet onterecht, zo beweert Elbaz, die op zijn beurt ook in de pen kroop. In een brief gericht aan Huiban en Wang uitte hij geschokt te zijn door hun beschuldigingen en dreigt hij met een tell-all interview en juridische stappen als de twee niet stoppen met het door het slijk halen van zijn naam.

Ook maakte de designer voor het eerst een eigen Instagram-account aan, waar hij, naast onderstaande foto iedereen bedankt die hem gesteund hebben en nog steeds steunen.

instagramView full post on Instagram

Dit is ongetwijfeld nog niet het laatste wat we horen over de zaak...