The Pelican Studio (Amsterdam)
In een echt oud-Amsterdams hoekje van de binnenstad (het bogenstuk in de Raadhuisstraat voor de kenners, vlakbij de 9Straatjes), ging afgelopen weekend The Pelican Studio van start. Wij namen vrijdagmiddag alvast een sneak peek en kunnen je zeggen: dit is een snoepje van een winkel. Of eigenlijk een snoep, want: 320 vierkante meter (door het talentvolle Framework Studio ingericht, geïnspireerd op het Miami van de jaren tachtig) vol labels die het gat dichten tussen street- en high end mode in het Amsterdamse winkelaanbod. Van truien waarin je wil wonen van Maison Kitsuné, tot Scandinavisch en altijd goed Wood Wood, Carin Wester en Samsøe & Samsøe. Ook je mannelijke wederhelft kan er zijn geld goed kwijt. Kidskleding, parfums en eyewear hebben ze ook. En er is een pop-up ruimte voor speciale collecties, een coffee bar met small bites, en ook ambities zijn er in overvloed. Om het Amsterdamse Colette te worden bijvoorbeeld, vol spannende limited edition collecties. Boven de winkel is overigens een studioruimte, in te zetten voor fotoshoots, exposities en andere evenementen.

> The Pelican Studio, Raadhuisstraat 35-37 Amsterdam, @thepelicanstudio

Wood flooring, Hardwood, Glass, Laminate flooring, Wood stain, Vase, Plywood, Herb, Flowerpot, Varnish,
Green, Teal, Floor, Turquoise, Interior design, Wall, Glass, Flooring, Door, Aqua,
Eyewear, Glasses, Goggles, Vision care, Brown, Yellow, Sunglasses, Personal protective equipment, Tints and shades, Cool,
Floor, Interior design, Room, Flooring, Property, Wall, Ceiling, Interior design, Real estate, Fixture,

Liu Jo (Amsterdam)
De P.C. heeft een nieuwe parel. Liu Jo (Kate Moss is al jaren fan, én boegbeeld) opende er gisteravond een nieuwe brand store. Je vindt in deze 122 vierkante meter alle collecties van het label; van jeans tot schoenen tot baby wear tot accessoires. Verdeeld over twee verschillende ruimtes, die volledig in het teken staan van (het goed laten uitkomen van) de collecties. Denk: luxe minimalisme. Net als de kleding.  

> Liu Jo, P.C. Hooftstraat 95 Amsterdam, @liujoglobal

Facade, Retail, Real estate, Fixture, Display window, Door, Commercial building, Outlet store, Brick, Sash window,
Balloon, Building, Sculpture, Party supply, High heels, Statue, Ankle,
Interior design, Ceiling, Floor, Clothes hanger, Retail, Interior design, Outlet store, Boutique, Flowerpot, Lobby,

We Are Labels (Rotterdam)
Het Nederlandse We Are Labels, bekend om haar boutieks met exclusieve maar wél betaalbare internationale merken, opende onlangs haar eerste vestiging in 010. En daarmee is het (Rotterdam gaf het graag een naam) Fashion District, also known as de Meent, een dubbele primeur rijker. Want het is niet alleen de eerste We Are Labels buiten Amsterdam, maar ook nog eens de grootste; 300 vierkante meter. Toch vind je hier nog steeds die typische boetieksfeer die je van We Are Labels gewend bent.

> We Are Labels, Meent 119-121, Rotterdam, @wearelabels

Glass, Fixture, Display window, Retail, Door, Commercial building, Outlet store, Display case,
Wood, Room, Ceiling, Interior design, Jacket, Wall, Picture frame, Hardwood, Light fixture, Interior design,
Room, Clothes hanger, Couch, Fashion, Retail, Beige, Outlet store, Boutique, Collection, Pillow,

 

Interior design, Floor, Room, Wall, Ceiling, Flooring, Bed, Light fixture, Stairs, Interior design,

Ook even weten: de beste nieuwe borrelplekken in hartje Amsterdam >