De prestigieuze prijs werd haar toebedeeld door niet het minste internationale jurypanel; oa designer Olivier Rousteing (die natuurlijk onlangs nog namens Balmain de handen met H&M ineen sloeg), modeblogger Chiara Ferragni, acrice en stijlicoon Kate Bosworth en topfotograaf Nick Knight waren van de partij.

En zij waren het er allemaal over eens dat Hannah Jinkins hét opkomende talent van het moment is. De Royal College of Art-alumnus won daardoor niet alleen die H&M-bokaal, maar ook één jaar lang H&M mentorschap, een geldprijs van € 50.000 en de kans om de winnende collectie te laten produceren zodat die online en in geselecteerde H&M-winkels zal worden verkocht in de herfst van 2016.

‘Hannah is echt briljant,’ vertelt Kate Bosworth over de 24-jarige ontwerpster. ‘Ze heeft het vermogen om een evenwicht te vinden tussen verschillende aspecten zoals het ruwe met het verfijnde of iets heel volwassens met iets jeugdigs.’ En ook Olivier Rousteing was onder de indruk: ‘Hannah is geweldig. Zij heeft haar eigen unieke visie. Ze heeft zo’n sterke energie, ze is modern, jong en weet echt wat ze wil. Ze werkt met ruwe stoffen, maar toch slaagt ze er in om haar ontwerpen ook sexy en glamourous te maken.’

De acht finalisten van de designwedstrijd werden geselecteerd uit de 40 meest toonaangevende design academies ter wereld. De ontwerpers namen deel aan een catwalk show in ‘The Orangery’ in Kensington Palace in Londen en presenteerden hun collecties aan de jury en de belangrijkste wereldwijde modepers. De finalisten ontvingen bovendien ieder een geldprijs van € 5.000. In tegenstelling tot eerdere edities zat er dit jaar geen Nederlandse designer in de race.

‘Ik ben vereerd en trots dat ik de H&M Design Award heb gewonnen,’ aldus Jinkins herself. ‘Het was heel surrealistisch en emotioneel toen mijn naam werd genoemd. Ik wil mijn eigen label beginnen en het winnen van de award betekent dat ik mijn droom kan volgen.’

Een ontwerp uit de collectie van Hannah Jinkins:

Leg, Sleeve, Trousers, Shoulder, Fashion show, Textile, Outerwear, Style, Street fashion, Fashion model,


Hannah Jinkins met haar award:

Bouquet, Flower, Petal, Formal wear, Floristry, Cut flowers, Beauty, Flower Arranging, Blond, Floral design,


En uiteraard instagramde jurylid Chiara Ferragni erop los:

instagramView full post on Instagram

Dít is waarom Olivier Rouesteings vrienden, Kim en Kanye, hun zoontje Saint noemden >