1. Naar de Fashion Weeks in de vier grote modesteden. Ooit moet je er geweest zijn. Al dan niet op uitnodiging. Kun je meteen 'onuitgenodigd binnensneaken op een belangrijk event' op je algemene bucketlist afvinken.

2. Investeren in een Chanel 2.55. Het ultieme accessoire móet ooit gewoon aan jouw garderobe worden toegevoegd. Punt.

Chanel 2.55pinterest
Getty Images
Chanel 2.55

3. Spontaan op een Parijse shopping spree gaan. Van Céline tot Louis Vuitton tot under-the-radar Franse boetiekjes. Dit wordt een trip om nooit te vergeten.

4. Adopteer een signature piece. Of het nou een accessoire is of een parfum; vind je eigen chique handelsmerk en blijf daar trouw aan. No matter what.

5. Leer hoe je een Hermès-sjaal knoopt. Master the art van het stylen van dit iconische stukje satijn op meerdere manieren – je zult er jarenlang plezier van hebben.

6. Bezit de ultieme walk-in-closet, à la Carrie Bradshaw of Cher Horowitz. Hoe klein je appartement ook is. Who needs een logeerkamer?!

7. Ontwerp je eigen custom luxe item. Of het nou een gepersonaliseerd paar Prada-schoenen is of een zelfgemaakte glitterclutch. Het gaat erom dat het uniek is én je zelf hebt deelgenomen aan het ontwerpproces.

8. Shop op de beste marktplaatsen ter wereld. Bazaars in India, antiekmarkten in Londen… Remember Carrie in Abu Dhabi? Kortom: ga op zoek naar de beste schatten in ieder land waar je komt.

9. Kies je perfecte pump. Bepaal voor eens en altijd: ben je een Choo of een Manolo-girl?

Leg, Footwear, Human leg, Ankle, Foot, Shoe, Pink, Sandal, Toe, Joint, pinterest
Getty Images
Manolo Blahnik \'Hangisi\

10. Neem een keer een dramatisch ander kapsel. Een korte coupe die je altijd al wilde, maar nooit durfde. Misschien heb je daarna ineens wel je signature look gevonden.

11. Scoor een mega deal op vintage designeritems. Een Yves Saint Laurent, Chanel of Christian Dior voor een prikkie.

Streetstyle Parijs Fashion Weekpinterest
Getty Images
Pernille Teisbaek met Chanel-tas

12. Ontdek wat 'handgemaakt' nou eigenlijk echt betekent door jezelf ooit één keer een couture-item cadeau te doen.

13. Reis af naar Italië alleen om (het beste van het beste) leer te kopen. Oké, en voor de pasta.

14. Werk aan de allerbeste koffietafel door de beste modeboeken die er zijn te sparen. Een educatieve én chique database maakt het interieur van een modeliefhebber af.

15. Neem naailessen bij één van de meest prestigieuze fashion schools ter wereld. Wanneer je eenmaal de constructie van kleding begrijpt, zal je er nooit meer sloppy bijlopen.

Backstage @ Viktor & Rolf Haute Couturepinterest
Getty Images
Backstage @ Viktor & Rolf Haute Couture

Bron: Harper's Bazaar