1.    Kendall en Justin voor Calvin Klein

instagramView full post on Instagram

Justin Biebers welgevormde blote bast kreeg dit jaar een spotlight van Calvin Klein. In een campagne waar onze Lara Stone Mr. Biebz besprong, zagen we Justins volwassen lijf voor het eerst in vol ornaat (wellicht incluis een Photoshopje hier en daar). De campagne kreeg zelfs zijn eigen SNL-parodie. Kendall Jenner trad in de voetsporen van Justin en ging haast volledig uit de kleren voor het ondergoedmerk. Daarmee horen de twee officieel tot het CK-clubje van Marky Mark, Kate Moss, Christy Turlington, en Lara Stone.

2.    Zoolander op de Valentino-catwalk

Clothing, Footwear, Human, Coat, Trousers, Winter, Textile, Outerwear, Style, Night,

Zoolander is terug. Ben Stiller en Owen Wilson crashten de Valentino-show tijdens Parijs Fashion Week om hun Zoolander 2 aan te kondigen. In deze fashionparodiefilm zullen naar verluidt een hoop A-listers voorbij komen, van (daar is-ie weer) Justin Bieber tot Penélope Cruz, en volgens geruchten van Karlie Kloss tot Naomi Campbell. De film zal in februari 2016 uitkomen en belooft wat! (Check de laatste trailer hier.)

3.    Cara Delevingne stopt met modellenwerk

Blue, Lip, Hairstyle, Chin, Forehead, Eyebrow, Text, Eyelash, Electric blue, Font,

Cara Delevingne kondigde in een groot interview met The Times aan dat ze zou stoppen met modellenwerk en het internet werd gek. Over werken in de mode deed ze een paar flinke uitspraken en daarmee was de kous af. Cara besloot om haar carrière over een andere boeg te gooien en brak door als actrice met haar rol in Paper Towns. Ook al werd de film Pan een flop, ze won wel de Rising Star Award bij CinemaCon en ze heeft een rol te pakken in de langverwachte film Suicide Squad. Way to go, Cara!

4.    Rihanna tijdens het MET Gala

Yellow, Event, Formal wear, Suit, Flooring, Tradition, Carpet, Curtain, Costume design, Gown,

Het thema voor het MET Gala van 2015 was Chinese Whispers: Tales of the East in Art, Film and Fashion en Rihanna was the winner van de rode loper. De zangeres maakte een groots entree met haar gouden sleep, ontworpen door Chinese couturier Guo Pei. En natuurlijk stroomden de memes over deze bijzonder jurk al gauw binnen (hallo Rihanna de omelet).

5.    Givenchy in New York

Fashion show, Runway, Fashion, Fashion model, Midnight, Electricity, Fashion design, Haute couture, Model, Aisle,

Voor de eerste keer ooit ging Givenchy naar New York in plaats van naar Parijs. Riccardo Tisci besloot om zijn s/s 2016-collectie tijdens NYFW te tonen om de nieuwe flagship store van het merk aldaar te vieren en om de slachtoffers van 9/11 te eren. De prachtige show, resultaat van Tisci’s samenwerking met Marina Abramovic, gebruikte de skyline van Manhattan als achtergrond van de catwalk. Het spektakel werd bewonderd door een front row als geen ander, met sterren als Nicki Minaj, Kim Kardashian, Kanye West, Courtney Love, Uma Thurman en (voor het eerst in 17 jaar weer bij een show) Julia Roberts.

6.    Taylor Swifts Bad Blood modellen-squad

Girl Squad of the year? Daar hoeven we niet lang over na te denken. Taylor Swifts Bad Blood-video toonde ongetwijfeld de ultieme modellen-girl squad want, we noemen er maar even een paar: Gigi Hadid, Martha Hunt, Cara Delevingne, Lily Aldridge, Karlie Kloss en Cindy Crawford. Sterrenoverladen dus, do we need to say more?

7.    Caitlyn Jenner maakt haar debuut

‘Call me Caitlyn’ werden de drie woorden die het internet braken dit jaar. Het schitterende debuut van Caitlyn Jenner op de cover van Vanity Fair werd geschoten door niemand minder dan Annie Leibovitz en markeerde een bijzonder moment voor transgenders in de mode.

8.    Yeezy season 1 & 2 tijdens NYFW

Footwear, Pink, Ceiling, Fashion, Beige, Street fashion, Fashion model, Fashion design, Costume design, Hall,

Kanye West maakte zijn grote New York Fashion Week-debuut met zijn Yeezy season 1 in februari gevolgd door een season 2 in september. Ook al leken de collecties op elkaar en werden beide shows niet echt goed ontvangen door critici, werd er wel het meest over gesproken en raakten ze al binnen één dag uitverkocht. Onder de show-gangers bevonden zich onder andere de hele Kardashian-Jenner clan, Beyoncé, Jay Z, Riccardo Tisci en Rihanna.

9.    Lily-Rose Depp als gezicht van Chanel

Karl Lagerfeld was er als de kippen bij om deze razendgoede genen voor zijn lens te krijgen. Op 16-jarige leeftijd werd ‘dochter-van’ al het gloednieuwe gezicht van de Pearl Eyewear-collectie van Chanel en een nieuwe it-girl werd geboren. Ze zat front row bij de Chanel-show en alle ogen waren op deze knappe Paradis/Depp-telg gericht.

10.    Balmain X H&M

Event, Social group, Band plays, Pop music, Music artist, Team, Celebrating, Public event, Crew, Party,

De modesamenwerking van het jaar: Olivier Rousteings Balmain voor H&M aka Balmainia. Met een campagne waar Jourdan Dunn, Kendall Jenner en Gigi Hadid al schitterend de stukken toonden en een show met de Backstreet Boys(!), raakte de kleding binnen no time uitverkocht en zorgde het voor een hysterie in H&M’s over de hele wereld.

11.    Rick Owens bijzondere Parijs Fashion Week-show

Footwear, Trousers, Outerwear, Crowd, Style, Street fashion, Dress, Fashion, Fashion model, Audience,

Parijs Fashion Week s/s 2016 had een groot tha f*ck moment: de Rick Owens-show. De designer stuurden zijn modellen de catwalk op en ze droegen, nou ja... andere modellen – letterlijk. Dit leidde tot een hoop meme-gekte, maar het statement dat Owens voor ogen had (het adoreren van het vrouwenlichaam) werd wel uitgedragen (pun intented). It got people talking.

12.    Kendall en Gigi in de Victoria’s Secret show

Nose, Lip, Mouth, Eye, Hairstyle, Eyebrow, Eyelash, Pink, Style, Beauty,

De nieuwe generatie supermodellen stond in 2015 op en hoé. Zeker aan de top geklommen dit jaar zijn Kendall Jenner en Gigi Hadid. Zij werden voor het eerst gecast voor de Victoria’s Secret show en hun carrières kregen een flinke boost. 2016, here they come.

De 6 meest smeuïge celebrity ruzies van 2015 >


Bron: HarpersBazaar.com