1. Stap je huis niet uit zonder je deken

Oké, niet letterlijk. Maar een grote, wollen of kasjmieren sjaal doet de truc.

Clothing, Hat, Outerwear, Door, Style, Street fashion, Bag, Fashion accessory, Sun hat, Luggage and bags,

2. Ken je materialen

Die viscose top mag er dan te gek uitzien, gaat-ie je ook warmhouden? Wees wijs wanneer je je winter gear shopt. Wol, kasjmier en neopreen zijn drie goeie isoleerders. Deze materialen zijn misschien wat kostbaarder, maar als het kwik zakt zijn ze iedere cent waard.

3. Leer de kunst van layering

Een dunne coltrui kun je onder zo'n beetje alles dragen: een tuinbroek, een jumpsuit, een leren jurk. Kun je wat meer avontuur aan, probeer dan eens een dichtgeknoopte spijkerjas onder een blazer of een leren jasje onder je winterjas. Die extra lagen houden je niet alleen warm, ze kunnen met een beetje extra aandacht je outfit maken.

Textile, Street fashion, Style, Street, Bag, Carmine, Fashion, Jacket, Snapshot, Fur,

4. Wees sneaky

Draag een niet al te dikke bodywarmer onder je jas, die je wanneer je je jas ophangt gewoon als voering in je jas laat zitten. Niemand die het ziet.

5. Thermobasics zijn life savers

Bij euroknallerwinkels koop je goedkope thermokleding in plain zwart of wit. Weet je van te voren dat je de hele dag buiten zult lopen? Draag dan eens zo'n longsleeve onder je trendy maar niet zo warme trui. Scheelt een boel gebibber.

6. Up your coat game

Tuurlijk, zwarte, grijze of navy winterjassen zijn heel praktisch. Maar wil je in de winter ondanks de kou ook eens opvallen. Investeer dan eens in een jas met een opvallende kleur of print. Wedden dat je ook die volgend jaar nog steeds aan wil?

Clothing, Sleeve, Shoulder, Textile, Outerwear, Pattern, Style, Street fashion, Fashion, Temple,

7. Draag een hoed

Of een muts of een pet. Zoals je ouders vroeger al zeiden: draag iets op je hoofd! Zo'n 40 tot 45 procent van je lichaamswarmte verdwijnt namelijk via je hoofd. Bovendien is een headpiece misschien wel de meest handige manier om een mode statement te maken. Win-win.

8. Uhm.. vergeet je voeten niet

Verruil je canvas schoenen voor leren exemplaren. Echt, je houdt de kou dan 10x langer vol. Een paar kasjmieren sokken doen ook wonderen. Evenals inlegzooltjes, het neopreen materiaal isoleert je voeten van de koude temperatuur van de grond. Pssst: voor de échte koukleumen: er bestaan ook speciale warmtezooltjes die je in je schoenen kunt leggen die wel 7 uur lang warm blijven.