Na ruim een jaar zonder creative director te hebben gezeten, volgde in juli 2015 Johnny Coca voorgangster Emma Hill op als kapitein op het schip dat Mulberry heet. De voormalige accessoires design director van Céline komt uit Spanje, weet wel van wanten met tassen en mag zich aanstaande zondag gaan bewijzen met zijn allereerste collectie en catwalkshow (géén presentatie dus meer) voor Mulberry tijdens Londen Fashion Week.

Voor wie het bijna niet meer houdt van spanning maakte Team Mulberry alvast een sympathiek filmpje, waarin Coca zichzelf voorstelt én alvast het één en ander verklapt over wat we van hem aan het roer bij het modehuis kunnen verwachten. Zijn liefde voor architectuur bijvoorbeeld, is van grote invloed op de collectie; zijn focus ligt overwegend op de constructie van de kledingstukken en tassen. Ook kunnen we ons opmaken voor veel rood - heel Spaans, maar volgens Coca tegelijkertijd óók heel Brits.

'It's quite humbling - to be trusted with this brand that people love, that people feel is very much part of them and their lives.’ Aldus Coca. En dus besluit hij de video met de belofte 'always remembering who Mulberry is to all of you'. Dat je niet denkt dat-ie zomaar wat doet.

De show live meekijken doe je overigens hier, op zondag 21 februari om 17.00 uur Nederlandse tijd.

youtubeView full post on Youtube

 
Tv-tip! Deze docu móet je gezien hebben als modeliefhebber >