Terwijl de Italiaanse overheid nog verdeeld is over het wel of niet toepassen van de adoptiewet voor stiefkinderen op gaykoppels, maakt Gucci zich ondertussen hard voor een ander heikel punt waar het homorechten betreft.

Het Florence-based modehuis, dat valt onder de vlag van luxebedrijf Kering, heeft het idee voorgesteld om evenveel betaalde vakantiedagen voor honeymoons voor zowel hetero als gaykoppels door te voeren. Momenteel hebben heterostellen in Italië recht op veertien verlofdagen wanneer zij willen trouwen in het buitenland, maar geldt dit nog niet voor gaykoppels. Kering en daarmee Gucci zijn nu in onderhandeling over het herinrichten van de contractuele overeenkomst hierover met vakbonden.

Deze actie van Gucci is geheel in lijn met de in 2013 door het bedrijf ingevoerde Welfare for you-programma, dat als doel heeft haar werknemers substantiële voordelen te bieden. Op allerlei gebied, van opleiding van kinderen tot gezondheids- en financiële support.

Andere grote multinationals in Italië, onder wie Citibank en Ikea, gingen Gucci al voor. Volgens de laatste berichten ziet het ernaar uit dat de wet inderdaad zal worden aangepast. Goede zaak!

To be continued…