Na 5 dagen aftellen – en natuurlijk maanden van voorbereidingen-  heeft Jan Taminiau net zijn nieuwe Haute Couture-collectie ‘Robotic Nature’ in de Spaanse hoofdstad aan een select gezelschap van klanten getoond.

instagramView full post on Instagram

OUDERWETSE SALONSHOW
De catwalk was gebouwd in een klassieke suite vol met hedendaagse kunstwerken. Elk model kwam de catwalk op met een nummer waarbij Jan Taminiau uitleg gaf bij het  ontwerp – zoals in de begindagen van intieme salonshows werd gedaan. 

ROBOTIC NATURE
Voor iedere collectiepresentatie kiest Jan Taminiau een andere locatie. De wortels van ‘Robotic Nature’ liggen in Madrid, waardoor de keus voor de locatie van de presentatie een makkelijke was. Jan Taminiau schrijft op zijn website over het ontstaan van zijn collectie: ‘De collectie is ontstaan in Madrid, tijdens een autorit door een woonwijk. Ik werd omgeven door een oase van groen toen ik opeens een groot kolossaal herenhuis in die omringende natuur zag staan. In mijn fantasie stond het huis voor een krachtig persoon; een slapende robot in een bed van groen. Een robot die zijn hart voor mij opende, niet bang voor het verleden maar ook niet bang om de toekomst te omarmen.’

HOE DIT ERUIT ZIET?
De tegenstrijdigheden van de robot versus het groen uiten zich in grafische en organische lijnen , matte texturen versus glanzende en draagbaarheid versus detail.

Brown, Sleeve, Style, Street fashion, Waist, Maroon, Fashion design, Pattern,
Formal wear, Vintage clothing, Costume design, Fashion model, Fashion design, One-piece garment, Gown, Pattern, Day dress,
Clothing, Sleeve, Green, Formal wear, Style, Teal, Turquoise, Fashion model, Jewellery, Street fashion,

Zien: Gigi Hadid draagt een blazer als jurk. >