SuperTrash goes green. Of ST. studio moeten we eigenlijk zeggen. Zakenvrouw Olcay Gulsen heeft namelijk een duurzaam nieuw plan gesmeed voor haar nieuwe lijn luisterend naar die naam.

Het idee? Olcay legt uit: ‘Fashion creëert trends en van seizoen tot seizoen kooplust. Dat werkt vaak overconsumptie in de hand en bij moderne vrouwen van tijd tot tijd uitpuilende garderobes.’ Niet nodig, vindt Olcay. En dus wil ze met ST. studio meer focussen op tijdloze key-items. ‘Bij het lanceren van ST. studio begin dit jaar hebben we in de vorm van onze The Essential Collectie, items ontwikkeld die een leven lang meegaan: klassiekers die elke vrouw koopt om ze na verloop van tijd door eenzelfde soort item te vervangen.

En dat is niet alles. Eraan gekoppeld zit een ‘Lifelong Fashion Recycle Programme’. Wie – ondanks het tijdloze karakter van zijn ST. studio Essentials-item – het na verloop van tijd toch niet meer draagt, kan het bij de winkel terugbrengen en ontvangt vervolgens korting op nieuwe Essentials. De afgedankte Essentials krijgen vervolgens een nieuw leven via het Reshare-programma van het Leger des Heils.

RETURN TO PARADISE
De duurzaamheidsactie geldt overigens ook eenmalig op een jeans van SuperTrash, onder de noemer Return to Paradise. Tot en met 28 maart mogen klanten hun SuperTrash Paradise Jeans inruilen tegen een nieuw exemplaar uit de ST. studio jeanscollectie met 50 procent korting.  

Is het toejuichen van nieuwe aankopen niet juist in strijd met het hele recycle/tijdloze essentials-verhaal, vraag je je nu misschien af? Ook daar heeft Olcay een antwoord op: ‘Ik ben juist niet bang dat we door deze actie nog meer consumentisme aanwakkeren. Vrouwen zijn dol op fashion en als ze kleding willen kopen, kopen ze het toch wel. Wat wij juist bewerkstelligen is dat we een gesloten cirkel maken. Koop je een nieuw ST. studio Essential item, lever dan een oude in en wij geven haar samen met het Leger des Heils een nieuwe bestemming.’
   
Kijk voor meer informatie op www.ststudio.com.