Volgende week dinsdag (12 april) ligt-ie in de winkel, maar we kunnen het nieuws niet langer stilhouden: Queen Bee is ons nieuwe covermodELLE. En óf we daar trots op zijn.

Naast mooie foto’s van Beyoncé (met nieuwe coupe!), in kakelverse outfits van haar hoogsteigen en vorige week gelanceerde sportswear-collectie Ivy Park (die vanaf 14 april verkrijgbaar is), hebben we ook een zeldzaam diepgaand interview met haar in petto, over oa vrijheid, feminisme en hoe Ivy Park vrouwen moet helpen van hun lichaam te houden. Zo’n interview dat Beyoncé maar zelden geeft, kortom.

Lip, Hairstyle, Skin, Chin, Forehead, Eyebrow, Eyelash, Style, Wrist, Jaw,


 
Natuurlijk leggen we nog niet meteen alle kaarten bloot, maar een klein tipje van de sluier…? Vooruit! Een paar quotes én beelden van Beyoncés interview met ELLE:

Beyoncé over het belang van de ethiek achter het merk, het idee van eigenwaarde en het idee van meisjes en vrouwen die samenkomen in een park:
‘Het is echt de essentie: we vieren de vrouw en het lichaam dat ze heeft, terwijl we er altijd naar streven om beter te zijn. Ik noem het Ivy Park omdat een park een gemeenschappelijke plek is. We kunnen er altijd heen, we zijn er welkom. En dat kan eigenlijk iedere plek zijn waar we iets creëren voor onszelf. Voor mij is het de plek waar mijn drive vandaan komt. Ik denk dat we allemaal een plek hebben waar we naartoe gaan als we ons ergens doorheen moeten vechten, als we onszelf een doel moeten stellen en dat voor elkaar moeten zien te boksen.’

Leg, Entertainment, Performing arts, Waist, Joint, White, Dancer, Abdomen, Trunk, Thigh,

 
Over de druk die perfectionisme met zich meebrengt:
‘Het draait eigenlijk om het veranderen van de invalshoek. Het gaat niet om perfectionisme, het gaat om zingeving. We moeten voor ons lichaam zorgen en opletten wat we erin stoppen. Vrouwen moeten de tijd nemen om zich te focussen op mentale gezondheid. Neem tijd voor jezelf, voor het spirituele, en voel je er niet schuldig of egoïstisch om. De wereld ziet jou zoals jij jezelf ziet en behandelt je zoals jij jezelf behandelt.’

Human leg, Joint, Style, Knee, Fashion model, Fashion, Dress, Black, Thigh, Flash photography,

 
Over haar rol van zakenvrouw, aan het hoofd van haar eigen bedrijf:
‘Het is spannend, maar de macht hebben om iedere beslissing te nemen en verantwoordelijk te zijn voor alle beslissingen is zowel een vloek als een zegen. Macht is dingen realiseren en waarmaken zonder daarvoor toestemming te hoeven vragen. Dat beïnvloedt de manier waarop je jezelf en de wereld om je heen ziet. Het maakt dat je trots bent.’

Human leg, Darkness, Knee, Thigh, Ankle, High heels, Fetish model, Model, Foot,

 
Get in formation dus! Dinsdag, 12 april, ELLE mei met Beyoncé, in de winkel. Onze trouwe abonnees kunnen ‘m aanstaande vrijdag al in de bus verwachten. Enjoy!

Interview: Tamar Gottesman, foto’s: Paola Kudacki, styling: Samira Nasr.

Zien! Exclusieve behind the scenes-foto's van Beyoncés Ivy Park-video >