Ken je dit laarsje op de foto? Vast wel. Wereldwijd werd de Isabel Marant ‘Scarlet’ een hit en waren de laarsjes met sleehak voor een periode niet weg te denken uit het straatbeeld. En dan niet alleen die van Isabel Marant; van de P.C. tot de schoengigant; het schoenmodel was overal.

KOPIE OF ORIGINEEL?
Ook Mango wilde een slaatje slaan uit het succes en produceerde een vergelijkend Isabel Marant-model. Te treffend, en daar ging het mis. De kopie leek opvallend veel op het origineel. Vandaar dat de rechtbank in Parijs Mango een boete van 30.000 euro heeft opgelegd, zo meldt fashionmag.com

NAAR DE RECHTBANK
De claim werd al in 2013 door Isabel Marant ingediend. Echter hadden de advocaten van Isabel Marant Mango’s omzet op 350.000 euro geschat. Mango kwam met een omzet van 27.000 euro. Van de 30.000 euro geldboete van Mango die de rechtbank heeft opgelegd, gaat 20.000 euro naar het bedrijf en 10.000 euro naar Isabel Marant zelf.

Overigens worden allerlei schoenmodellen van Isabel Marant veelvuldig ‘gekopieerd’. Benieuwd hoe vaak zij nog naar de rechtbank zullen moeten stappen.

Dit zijn de schoenen die je in de kast moet hebben. >