De tijdelijke Chanel-winkel aan de PC Hooftstraat kreeg een wel hele bijzondere voorgevel

Een voorgevel volledig van glas.

Meest gelezen

De Chanel store aan de P.C. Hooftstraat die je wellicht kent wordt momenteel verbouwd en uitgebreid en daarom werd een ander pand, even verderop in de straat, ingericht als tijdelijke winkel. En die kreeg een wel heel bijzonder uiterlijk.

Niet alleen de etalage, maar de volledige voorgevel is van glas! Glazen kozijnen, glazen deurklinken, doorzichtig cement, én glazen stenen. Laatstgenoemde werden bij specialisten in Venetië gehaald, die de stenen, die uiteindelijk net zo stevig zijn als bakstenen, gieten en testen. Vervolgens zijn die glazen stenen letterlijk op elkaar gelijmd in plaats van gemetseld zoals bij bakstenen.

Advertisement - Continue Reading Below

Architectenbureau MVRDV tekende voor het project. Architect Winy Maas vertelt aan Het Parool waarom een voorgevel van glazen bakstenen voor de hand lag: ‘Voorheen waren hier woonhuizen. Toen er winkels kwamen is vaak de onderpui gesloopt en vervangen door zoveel mogelijk glas. Veel glas zorgt dat de klant de winkel en de producten zo goed mogelijk kan zien.’ Iets waar het in de P.C. natuurlijk voornamelijk om draait; het zo goed mogelijk presenteren van het merk.

Meest gelezen

Hoewel de gemeente meteen enthousiast was over het plan, moest het architectenbureau zich wel aan de regel in de bouwvergunning houden dat 20 procent van de gevel, aan de bovenkant, van baksteen moest blijven. Maar mocht de gemeente ooit toch overstag gaan, dan is het volgens Maas prima mogelijk om ook díe bakstenen nog te vervangen voor de glazen variant…

 

 

Hardnekkig gerucht: gaat Karl Lagerfeld met pensioen? >