Was het lang gissen geblazen hoe het nou precies zat met dat op handen zijnde warenhuis aan het Rokin in Amsterdam (Haussmann? Saks Fifth Avenue? Wat ging het worden?), inmiddels is honderd procent zeker dat er in 2017 een winkel van de Canadese warenhuisketen Hudson’s Bay daar aan het Rokin komt. Én dat Hudson’s Bay nog veel meer plannen heeft met Nederland. Vandaag maakt de firma de eerste echte feiten bekend:

> Hudon’s Bay Company (HBC) heeft langlopende huurovereenkomsten voor bijna 50.000 m2 gesloten.

> De eerste locaties voor Hudson’s Bay-winkels in Nederland zijn bevestigd. Zoals al eerder genoemd aan het Rokin in Amsterdam, en ook in het gebouw De Vleeshal. Én in Tilburg (Heuvelstraat 33, 12.400 m2) en Breda (winkelcentrum De Barones, 16.660 m2 verdeeld over vijf verdiepingen met entrees vanuit De Barones en de Karrestraat) komt er zo’n gloednieuw warenhuis.

> Plus! De eerste locatie van een Saks OFF 5TH-winkel – de outletversie van het bekende luxe warenhuis Saks Fifth Avenue, dat ook onder Hudson’s Bay Company valt –  zal in de Kalvertoren in Amsterdam komen.

Tot zover de verklapte feiten. Maar zoals we eerder al meldden: HBC heeft plannen om tot wel 20 winkels in Nederland te openen in de komende tijd.

‘We zijn overweldigd door de steun voor HBC in Nederland sinds we vorige week onze entree op de markt aankondigden,’ laat Richard Baker, voorzitter van HBC in een officieel persbericht weten. ‘Ik ben zeer verheugd met de vooruitgang die het team heeft geboekt bij het veiligstellen van onze eerste vier winkels op A-locaties. We hebben een goed gevoel over de samenwerking met zowel onze verhuurders als de betrokken gemeenten. We kijken ernaar uit om de Nederlandse klant kennis te laten maken met onze opwindende winkelbeleving door onze plannen om tot 20 winkels in de komende twee jaar te verwezenlijken.’