Goed nieuws voor alle sneakerfreaks: Adidas Originals gaat weer een klassieker onder het stof vandaan trekken. Wisten ze eerder al de hele wereld gek van enthousiasme te maken door de Superstar en natuurlijk de Stan Smiths opnieuw in de schappen te leggen, nu is het tijd voor de Gazelle.

Vanaf 1 juni is de schoen weer te koop, na bijna twee decennia van de markt te zijn geweest. Graaf maar even goed in je geheugen, dan zie je ‘m weer zo voor je. Een suède buitenkant met de iconische driestreep aan weerszijden. Grote verschil met bijvoorbeeld de Stan Smiths is dat deze Gazelle juist om kleur draait, in plaats van het monochrome wit of zwart. In totaal zullen er 53 kleuren worden geproduceerd, al is het per land verschillend welke kleuren beschikbaar gaan zijn.

Nog even wat leuke wist-u-datjes, want daar is nog nooit iemand slechter van geworden, nietwaar?

> De schoen verscheen voor het eerst in 1996, en kwam in twee kleuren op de markt; rood en blauw.
> In 1968 kwam een gouden versie, speciaal voor de Olympische Spelen die dat jaar in Mexico City werden gehouden.
> Er zijn tegenwoordig een paar varianten van de Gazelle in omloop, maar de klassieke nineties versie heeft sinds de jaren negentig het daglicht niet meer gezien. Tot nu!
> In 2015 werden er 15 miljoen Superstars verkocht. Laat dat maar even op je inwerken ja.
> Je kunt de schoen vanaf 1 juni kopen in alle Adidas-winkels wereldwijd, of in een Urban Outfitters-shop, zowel offline als online.

Op een rij: alles over Stan Smith en zíjn sneakers >

Footwear, Product, Shoe, Red, Photograph, White, Sneakers, Line, Light, Beauty,