Uit de hoge hoed van Gucci’s creative director Alessandro Michele komt het ene na het andere te gekke idee; zo lanceerde het label onlangs nog een (very) limited edition boek, inmiddels wordt het nieuwe creatieve hersenspinsel van Michele alweer uitgerold: Gucci DIY (Do It Yourself).

De DIY-service benadrukt de filosofie van de ontwerper, dat de manier waarop je je kleedt, is hoe je je voelt. En dat mannen en vrouwen zich authentiek en vrij in het uiten van zichzelf moeten voelen.

Afijn: do it yourself dus. Daar gaat ons modehart sneller van kloppen; niets zo leuk als een gepersonaliseerd item dat niemand anders heeft. Deze week is het nieuwe project gestart in Gucci’s flagshipstore in Milaan aan de Via Montenapoleone, waar klanten een eigen versie van de Dionysus-tas kunnen samenstellen.

De Dionysus DIY-service maakt het mogelijk verschillende embroiderieën, afwerking, hardware en initialen met monogram toe te voegen aan de tas. Van slangen tot bijen, rozen en Swarovski-kristallen: er is heel veel mogelijk. En dan hebben we het nog niet eens over de soorten leer (krokodil, struisvogel, python en ‘moon’ leer) en kleuren waar je uit kan kiezen. Start met een blank canvas en maak your very own Dionysus-handtas. In Milaan moet je zijn!

Interior design, Room, Wall, Floor, Table, Interior design, Ceiling, Light fixture, Cabinetry, Cupboard,

 
GUCCI DYI IN 020?
De bedoeling is dat de service hierna wereldwijd uitgerold zal worden in meerdere Gucci-boetieks in grote modesteden, fingers crossed dat het filiaal in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat bij deze selectie hoort. De DIY-dienst zal te zijner tijd worden uitgebreid met Gucci’s Ace-sneakers en Princetown-schoenen, evenals items uit de heren en dames ready to wear-collecties.

Het bewijs: celebs houden van Gucci's Alessandro Michele >

Waarom Gucci weigert over te stappen op het 'see now buy now'-systeem >