Nieuw (Brits) onderzoek in opdracht van Marks & Spencer, gedaan onder 2.000 mannen en vrouwen, wijst uit dat vrouwen gemiddeld 17 minuten per dag besteden aan beslissen in welke outfit ze de deur uit gaan.

Dat is vier hele dagen per jaar waarop je door je garderobe aan het struinen bent – al dan niet met gedachtes in je hoofd als ‘ik heb niks om aan te doen’, ‘waarom krijg ik deze broek ineens niet meer dicht’ en ‘hóe kan ik die linkerschoen kwijt zijn?!’. 62 procent van de vrouwelijke deelnemers aan het onderzoek gaf namelijk bovendien aan dat De Kledingkwestie tot irrationele woede-aanvallen leidt. En 15 procent heeft van die slechte start zelfs de hele dag nog last. Zeg gerust: ronduit een pokkehumeur. Niet in de laatste plaats omdat 1 op de 10 ook te laat op werk verschijnt vanwege kledingissues.

#FLOORDROBE
Vraag je je uiteraard af hoe het dan gesteld is met de mannen. Welnu, mannen ervaren wel degelijk dezelfde struggle. 1 op de 5 mannen geeft toe dat zijn vloer bezaaid raakt met kleding terwijl hij zich ’s ochtends klaarmaakt.

Saillant detail in deze zaak: ondanks het universele gevoel van ‘niets hebben om aan te doen’ bestaat de gemiddelde garderobe uit een whopping 152 items. We dragen daar echter slechts 44 procent ook daadwerkelijk van op regelmatige basis.

Enige oplossing in deze? Cher Horowitz’ geautomatiseerde garderobe. Zodat je nooit meer een item over het hoofd ziet of kwijt kunt raken.

https://media.giphy.com/media/IEakhqJ7pKFMY/giphy.gif

 
Kost misschien een duit, maar tijd is geld, nietwaar. En hoe fijn zou het zijn om ’s ochtends – noem eens iets geks – gewoon rustig te kunnen ontbijten met een krantje?