Sarah Jessica Parker, Selena Gomez, Sienna Miller, Kate Bosworth, Amal Clooney, oscarwinnares Brie Larson and the list goes on and on and on. Was het merk Monse je nog niet opgevallen? Nou, de sterren hebben het inmiddels ontdekt! Celebrities lopen massaal weg met het cultlabel. Hoog tijd voor wat achtergrondinfo.

Monse maakte een raketstart mee. Nog voor de allereerste collectie tijdens New York Fashion Week geshowd werd – die voor spring/summer 2016 – waren zowel SJP als Amal al gespot in creaties van het label. En die debuutcollectie belandde vervolgens meteen in de online rekken van Net-a-Porter. Een unicum voor een start-up.

Het geheim? Monse mag dat een hagelnieuw label zijn, het designerduo erachter, Laura Kim en Fernando Garcia, gaat al een tijdje mee. De twee maakten behoorlijk wat vlieguren (opgeteld 18 jaar om precies te zijn) in de designstudio van wijlen Oscar de la Renta – de plek waar de twee elkaar ook leerden kennen.

instagramView full post on Instagram


As soon as we found ourselves in a position of finding out who we were outside of a major fashion house, we decided to take the leap and explore that on our own which resulted in the creation of Monse,’ vertellen Kim en Garcia aan Telegraph.

In hun label zijn duidelijk invloeden van hun tijd bij De la Renta zichtbaar. Draagbaarheid staat, ondanks de luxe uitstraling van hun creaties, hoog in het vaandel. Voor het MET Gala creëerden ze samen met Sarah Jessica Parker een outfit die op dat vlak flink wat discussies op social media opleverde. Veel fans vonden de look te underdressed voor het thema. De actrice kroop uiteindelijk zelf in de digitale pen om haar creatie te verdedigen.

 
Op Snapchat vergaart Monse sinds kort ook veel bekendheid. En dat is met name te danken aan Selena Gomez’ touroutfits van de hand van Kim en Garcia. ‘It was adapting our experience of ready-to-wear and applying it to something that is comfortable enough to move around in on stage,’ aldus het designduo daarover aan Telegraph.

Rest ons nog je meer fotobewijs te leveren. Heb je even?