Omdat het leven al lastig genoeg kan zijn zonder vetvlekken in je nieuwe shirt en in elkaar geklitte kettinkjes, verzamelden we de beste under the radar mode-hacks van het web en vulden aan met trucs waar we hier op de moderedactie zelf bij zweren. We got you covered!

1. Wodka is de nieuwe beste vriend van je klerenkast. Als je een klein beetje wodka mixt met water en het sprayt op vintage of tweedehands kleding verwijder je ongewenste geurtjes, maar kun je ook kristallen juwelen oppoetsen en zelfs je zonnebril. Wodka, we hielden al van je, maar nu nog meer.

2. Ook een goed idee om te doen met vintage kleding: leg het (opgevouwen in een plastic tas) een nachtje in de vriezer. De kou doodt bacteriën die geurtjes veroorzaken. Crispy spijkerbroeken, die je zo min mogelijk wil wassen om ze crispy te houden, hebben om die reden ook baat bij een logeerpartij in de vriezer.

3. Gebruik bier om je gouden sieraden mee op te poetsen. Splash wat – het liefst lichtgekleurd bier – op een oude maar schone doek en poetsen maar. Hetzelfde doe je met ketchup (geen grap!) op een oude tandenborstel voor zilveren juwelen.

4. Kom je moeilijk in je schoen of laars? Gebruik een boterhamzakje om er makkelijker in te glijden.

5. Zijden items niet wassen? Heus wel. Doe het op de hand met lauw water en… babyshampoo. Ongeveer een dopjevol. Lifesaver. Let wel: laat zijde niet langer dan een paar minuten in contact zijn met het water.

6. Ook inslaan op de babybeauty-afdeling: babydoekjes. Ze zijn goed voor van alles en nog wat. Bijvoorbeeld om make-upvlekken van je kleding af te poetsen, je schoenen schoon te vegen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

7. Stap eens over op een andere manier van veteren om je schoenen comfortabeler te laten zitten. De footbag-methode bijvoorbeeld, die je voet op het wijdste punt meer 'ademruimte' geeft.

8. Hou parels in het daglicht om te bepalen of ze echt of nep zijn. Zie je imperfecties in de kleur? Dan heb je met de real deal te maken. Een nepparel is volledig uniform van kleur.

9. Gaat je suède jas er nogal 'gedragen' uitzien? Poets hem eens op met een schone, goedkope tandenborstel. Doet wonderen.

10. Riekende sportkledij komt net even wat frisser uit de wasmachine als je voor het wassen even wat azijn in de zweetvlekken hebt gewreven.

11. Afwasmiddel is je go to-schoonmaakmiddel wanneer je een frietje op je schoot hebt laten vallen. Het verwijdert gemakkelijk vetvlekken van kleding. Legde je frietje een iets langere afstand af, all the way naar je schoen? Met babypoeder (daar zijn ze weer, die baby's) haal je vetvlekken uit het leer.

12. Nog zo'n life saver: vaseline. Het smeert vastgelopen ritsen, kan lichte vlekjes verwijderen en laat je leren schoenen weer glimmen.

13. De horror: kettinkjes met hangers die in elkaar klitten. Voor modeshoots vervoeren wij ze altijd in doorzichtige plastic zakjes met ziplocks. Hanger erin, uiteinde eruit laten hangen, ziplock zover mogelijk dicht en dan het zakje oprollen. Voor andere sieraden zijn brillenkokers overigens een ideale vervoersmethode of bewaarplek.

14. Op reis was je lingerie met shampoo.

15. Gebruik schoenendozen in kastlades om je sokken en ondergoed in te bewaren. De deksels van de dozen kun je mooi gebruiken om zonnebrillen en riemen in bij elkaar te leggen. Zo hoef je ze niet te stapelen en ligt de boel er toch strak bij.

16. Hang broeken met een persvouw ondersteboven aan een knijphanger in je kast, zodat de vouw er mooi in blijft zitten.

17. Als een bloes erg gekreukt is en je hebt geen strijkijzer of stoomapparaat bij de hand, hangt het dan dicht in de buurt als je hete douche neemt. Zo wordt de bloes alsnog een beetje gestoomd en haal je de ergste kreukels eruit.

18. Mag je (kletsnatte) kleding niet in de droger? Leg het kledingstuk op een schone handdoek en rol de handdoek op. Wring de handdoek vervolgens uit door aan beide uiteindes vast te pakken en de tegenovergestelde kant op te draaien (dit werkt het beste met een assistent erbij). Het ergste vocht is er dan wel uit. Even buiten ophangen of neerleggen en klaar.