Op je beeldscherm: Weekdays nieuwe capsulecollectie genaamd Remains. En die is bijzonder. Remains bestaat namelijk letterlijk uit overblijfsels; restproducten uit de textielindustrie. 100 procent.

Zie je niks van, maar het milieu merkt het wel. De collectie bestaat uit zes items en is geïnspireerd op het eeuwenoude concept Mottainai, dat zich grofweg vertaald naar ‘respecteer de middelen om je heen in plaats van ze te verspillen’.

‘Wanneer wij nieuwe collecties ontwerpen staat sustainability centraal, zowel bij het het productieproces als de materialen die wij gebruiken,’ aldus Johan Tegman-Langer, hoofdontwerper van Weekdays denim.

De bedoeling is om van de capsulecollectie een terugkerende lijn te maken. Nu betreft het denim, maar volgende keer kan jersey of knitwear aan de beurt zijn. ‘We willen fijne producten creëren die een langere periode gebruikt kunnen worden en die onze consument motiveert hun persoonlijke stijl te ontwikkelen,’ aldus Louise Lasson, Creative Director van Weekday. En laat dat nou precies ELLE’s hoofdmotto zijn.

Een goede zaak dus, zeker gezien het een kledingketen betreft, waar – wellicht in mindere mate dan bij haar collega’s – fast fashion normaal gesproken de boventoon voert. Ik ben benieuwd naar het vervolg. En naar more where this came from.

Rest me nog je de weg te wijzen: Remains hangt vanaf eind juli 2016 in de winkels en in een kleine oplage ook in de digitale rekken. Ik heb al een kleerhanger die niet kan wáchten op dat beige pak.

Human, Hairstyle, Human body, Hand, Collar, Barechested, Fashion, Youth, Eyelash, Chest,