Als je toch eens je bepukkelde tiener-zelf kon toespreken en haar kon zeggen ‘Luister, de wereld is gewoon nog niet klaar voor jouw coolness. Maar wacht maar, over een paar jaar zal er een catwalkshow zijn, die van de puisten die jou zo terroriseren, the next cool thing maakt. Op een of andere manier.’

Deze week marcheerden op de catwalk van de Maleisische designer Moto Guo, modellen niet alleen in zijn modecreaties die de grenzen van mode opzoeken, maar kregen ze ook een make-uplook (of eigenlijk géén make-up?) die de tongen deed rollen.

Acne galore!

Hairstyle, Sleeve, Human body, Shoulder, Waist, Style, Trunk, Fashion, Khaki, Abdomen,

Foto's: Getty Images
 
Is na het ‘omarmen’ van curves op grote podia, het accepteren van huid-imperfecties aldaar nu het agendapunt? Meer mensen dan je denkt hebben immers wereldwijd last van (heftige) acne.

Het is nog niet helemaal bekend wat het statement van de designer in kwestie precies omvat, maar zo lang het niet een lolletje voor aandacht was, ben ik geloof ik wel fan. Grote invloed zal het voorlopig ongetwijfeld nog niet hebben op het schoonheidsideaal in mode- en beautyland. En toegegeven: een heel fris zicht is het niet. Maar voor wat meer ‘echtheid’ ben ik, in tijden waarin zelfs Instagramposts tot in den treure gephotoshopt worden, sowieso te porren.

instagramView full post on Instagram