Nieuw in de schappen, en oh zo mooi in jouw boekenkast of op de koffietafel. Drie nieuwe papieren lievelingen op een rij. Zo kom jij het weekend wel door.

PAUL SMITH'S CYCLING SCRAPBOOK
Wie had gedacht dat modeontwerper Paul Smith een ontzettende passie heeft voor wielrennen (de beste man heeft zelfs gedroomd van een carrière als professioneel wielrenner), en laat de Tour de France 2016 nu in volle gang zijn. Met dit boek zit je helemaal goed dit moment. Paul Smith's Cycling Scrapbook is een visuele reis door de wereld van het wielrennen, door de ogen van de Britse modeontwerper. Van zijn eigen collectie wielrenjerseys uit de jaren vijftig en zestig, tot foto’s van helden op hun stalen ros (denk: Coppi, Anquetil en Bartali).

> Paul Smith's Cycling Scrapbook, à € 35 verkrijgbaar via www.paulsmith.co.uk en in de Paul Smith Store in de P.C. Hooftstraat te Amsterdam.

Text, Font, Graphics, Graphic design, Advertising, Artwork, Illustration, Publication, Paper product,

 
RADICAL RENAISSANCE 60
‘Denim was vrijheid, denim was de grootste droom,’ zegt Renzo Rosso over de vroege dagen van Diesel, het denimlabel dat hij lanceerde in 1978 en waarmee hij een revolutie startte. Het 204 pagina’s tellende koffietafelboek Radical Renaissance 60 laat de evolutie zien van deze bedachtzame visionair en zijn groep van bedrijven – Rosso staat aan het hoofd van OTB, de alternatieve luxe modegroep waar merken als Diesel, Maison Margiela, Marni en Viktor & Rolf onder vallen – doormiddel van provocerende foto’s, eye-catching campagnes, baanbrekende modeshows en niet eerder uitgebrachte behind-the-scenes-beelden. Must-have voor modeliefhebbers.

> Radical Renaissance 60, à € 115 verkrijgbaar via www.assouline.com (vanaf augustus 2016).

Pattern, Rectangle, Grey, Symbol, Silver, Graphics,

 
MR. BY FERRY VAN DER NAT
Dit is het eerste overzichtswerk van de polaroidfoto's van het Amsterdamse mode-icoon Ferry van der Nat. Hij werkte jarenlang als make-upartiest en stylist, maar de laatste jaren werkt hij veelal als fotograaf voor tal van Europese ontwerpers, merken en modellenbureaus. In het boek Mr. brengt Van der Nat voor het eerst zijn collectie polaroidfoto's van mannen bij elkaar – 285 om precies te zijn.

> Mr. by Ferry van der Nat, à € 59,95 verkrijgbaar via www.themisterbook.com.

Lip, Eyebrow, Carmine, Rectangle, Flesh,

 
Meer mooie boeken om in te duiken >