Laten we wel wezen: Photoshop gebeurt overal, zij het op de ene plek in meerdere mate en de andere plek in mindere mate. Dat er bij Victoria's Secret wordt gephotoshopt, is ook alleen geen geheim meer. Maar wát er precies gebeurt op de computer, dat wisten we nog niet.

Tótdat Refinery29 met een (anonieme) beeldbewerker van Victoria's Secret sprak, die uit de doeken doet wat ze precies moet doen én die tegenwoordig afspraken maakt met klanten over wat ze wel en niet doet, want 'I know what I'm doing is wrong'. We delen.

1. Voordat ze überhaupt beginnen met foto's maken, zitten er al kleine kussentjes in de badpakken

Zodat de modellen de perfecte rondingen hebben. 'If you hold up the bathing suit in your own hand, it's so heavy because they have all this shit sewed into it.'

2. De modellen dragen beha's onder hun zwemkleding, zodat hun decolleté beter wordt

'We retouch out the bra ... a lot of [staffers] would complain because they even did it with strapless stuff.' Aha. Dat verklaart waarom de borsten van de modellen altijd magisch rechtop blijven staan in bandeautops.

Clothing, Brassiere, Skin, Shoulder, Swimsuit top, Bikini, Swimwear, Photograph, Human leg, Joint, pinterest

3. Daarna worden de borsten nog eens flink bewerkt

Refinery29's artikel merkt op dat de Photoshopper 'was often asked to make breasts rounder, higher, perfectly symmetrical, and of course, larger,' omdat alle modellen cup A hebben.

4. Lichaamshaar en stoppeltjes worden ook weggewerkt

Soms namen modellen niet eens de moeite zich te scheren, omdat ze wisten dat het toch wel werd weggewerkt. 'They come to these photo shoots and, like, they have their arms up in the classic beach pose, and they have, like, hairy armpits. They all have stubbly pubes — all the normal stuff.'

5. Ze maken de modellen dus niét slanker, verrassend genoeg

Ze maken de modellen juist ronder en zachter. Waarom dan niet gewoon meer curvy modellen gebruikten? De Photoshopper zegt dat ze dat weleens hebben geprobeerd, maar dat daar niet goed op werd gereageerd. Moraal van het verhaal is dus dat we wél positief moeten reageren op meer curvy modellen, want dan blijven ze ingehuurd worden.

6. Soms wisselen ze van lichaam (!)

De Photoshopper zegt dat het gebruikelijk is dat een merk vraagt om de armen van model A en de rest van het lichaam van model B, al is dat wel in speciale gevallen om foutjes weg te werken.

Wow.

bron: Cosmopolitan