Bijna dertig jaar lang ontwierp Stuart Weitzman (geboren in 1941) achter zijn tekentafel de mooiste muiltjes, sandalen, laarzen en andere stappers, die veelvuldig aan de poezelige voetjes van bekende koppen op de rode loper te zien waren. De oprichter van het label geeft de ontwerpstok nu door aan Giovanni Morelli, maar zal zelf wel als voorzitter actief blijven.

Weitzman staat sinds jaar en dag bekend om het ontwerpen van one-of-a-kind 'million dollar shoes' voor Oscar-genomineerden. Een van zijn bekendste ontwerpen is een paar platina sandalen bezaaid met 464 diamanten die actrice Laura Harring in 2002 naar de Academy Awards droeg. Zijn handelsmerken zijn dan ook het gebruik van unieke materialen voor zijn creaties (denk aan: kurk, vinyl, behang(!) en 24-karaat goud) en zijn legendarische oog voor details.

Even voorstellen: Giovanni Morelli

De man die Weitzman gaat vervangen is ook geen onbekende in de modewereld; Giovanni Morelli begon zijn carrière zo'n vijfentwintig jaar geleden bij Prada (nadat hij afstudeerde aan de prestigieuze Domus Academy in Milaan met een master in Fashion Design), daarna werkte hij vier jaar lang als design director bij Burberry Accessoires.

Wat daarop volgde waren ontwerpklussen (tassen en andere accessoires) voor Marc Jacobs en Chloé, en zijn laatste aanstelling was die van leather goods design director bij Loewe. Na een kleine anderhalf jaar bij dat Spaanse label maakt de ontwerper nu dus de grote stap als creative director bij Stuart Weitzman.

De stoelendans in de modewereld houdt dus nog even aan. Giovanni Morelli zal vanaf 5 mei 2017 officieel aan de slag gaan bij het Amerikaanse schoenen- en accessoirelabel.

Voor een whopping 574 miljoen dollar kocht accessoirelabel Coach vorig jaar Stuart Weitzman >