Niet alleen de Kenzo X H&M-collectie is er eentje waar we ons op verheugen, vanaf morgen ligt de capsulecollectie van Hannah Jinkins voor de Zweedse modegigant in de winkels. De Britse Jinkins won eind vorig jaar de prestigieuze H&M Design Award 2016.

Niet het minste internationale jurypanel koos voor de talentvolle ontwerpster; oa designer Olivier Rousteing, modeblogger Chiara Ferragni, acrice en stijlicoon Kate Bosworth en topfotograaf Nick Knight waren van de partij.

En zij waren het er allemaal over eens dat Hannah Jinkins hét opkomende talent van het moment is. De Royal College of Art-alumnus won daardoor niet alleen die H&M-bokaal, maar ook één jaar lang H&M-mentorschap, een geldprijs van € 50.000 en de kans om haar winnende collectie te laten produceren.

She thinks in a totally fresh way about women's fashion

Morgen is het zover; dan zal de 10 stuks tellende capsulecollectie van de 25-jarige ontwerpster verkrijgbaar zijn – en hij is goe-hoed.

'I am so excited about Hannah's collection for H&M. She thinks in a totally fresh way about women's fashion, creating pieces that have a real energy and authenticity,' aldus H&M's creative director Ann-Sofie Johansson.

Jinkins' collectie bestaat uit unieke stuks waarin tailoring, draperieën en vakmanschap een belangrijke rol spelen. Oversized vormen, workwear en aparte stoffen (denk aan dried wax katoen) zijn haar signature stijl, met een creatieve doch draagbare collectie als gevolg.

De H&M Design Award 2016 Hannah Jinkins-collectie start bij € 69,99 voor een stel schoenen, tot € 299 voor een jeans van denim en leer. Bekijk hieronder de gehele collectie en maak vast een must-have-lijstje.

H&M Design Award 2016 - Hannah Jinkinspinterest
H&M Design Award 2016 - Hannah Jinkins
H&M Design Award 2016 - Hannah Jinkinspinterest
H&M Design Award 2016 - Hannah Jinkins
H&M Design Award 2016 - Hannah Jinkinspinterest
H&M Design Award 2016 - Hannah Jinkins