Dat Gigi Hadid wel van een potje boksen houdt kan je niet ontgaan zijn. Op Instagram deelt ze geregeld kiekjes vanuit de ring, Reebok charterde haar voor een campagne rondom haar boks-praktijken en onlangs kon het model haar rechtse hoek nog uitoefenen toen ze tijdens fashion week werd belaagd door een celebrity-pranker.

Ook wel onder de indruk van die afgetrainde biceps van Gigi? Stuart Weitzman, de schoenenontwerper voor wiens campagne Hadid eerder al, samen met Lily Aldridge en Joan Smalls volledig uit de kleren ging. De beste man zag in boksen ook best een thema voor een schoenencommercial. En het toeval wilde dat hij nét een samenwerkingscollectie met Gigi Hadid te lanceren had. Naaa!

Gigi's schoen, die in drie kleuren komt, is onderdeel van Stuart Weitzmans herfst/winter 2016-collectie en is geïnspireerd op wandelschoenen. Bergschoenen daar je wil. Zo ziet dat eruit:

Footwear, Brown, Product, Shoe, White, Boot, Beauty, Fashion, Black, Beige, pinterest
Gigi Hadid X Stuart Weitzman

Wanneer komt James Franco dan in het verhaal, horen we je denken. Nú dus. Want hij regisseerde de te gekke short film met daarin Gigi, óp die flashy wandelschoen (met hak), ín de boksring. Op opzwepende deunen van Martin Solveig en Tkay Maidza, waardoor het geheel bijna een videoclip is, waar we Zayn Malik ieder moment in voorbij verwachten te zien lopen. Helaas gebeurt dat dan weer niet, maar het kijken waard is-ie wel. Al is het maar omdat je er donder op kunt zeggen dat je deze schoen heel veel zult zien de komende tijd. Gigi sells nou eenmaal. Dat is een feit.

Human leg, Thigh, Fashion, Knee, Boxing ring, Waist, Calf, High heels, Boot, Foot, pinterest
Gigi Hadid X Stuart Weitz

Rest ons nog te zeggen dat net als met Gigi's Reebok-deal, ook met deze Stuart Weitzman-samenwerking een goed doel wordt gediend. Pencils of Promise om precies te zijn, dat zich inzet voor onderwijs voor kinderen wereldwijd en waar Stuart Weitzman zich al eerder bij aansloot. Samen wordt er gewerkt aan de bouw van drie scholen dit jaar, in Ghana, Guatemala en Laos.

Prijzen van de Gigi Hadid X Stuart Weitzman-schoen zijn overigens niet misselijk. Ze verschillen per kleur/materiaal, maar liggen rond de 470 dollar. Hier kun je ze kopen.

Genoeg gepraat, tijd voor 'knockout' Gigi in actie.

youtubeView full post on Youtube