Onze Hearst-collega's van Esquire hebben gisteravond voor de negentiende(!) keer een bekende man met stijl tot best gekleed van het jaar benoemd. Dit keer mocht acteur Achmed Akkabi met de eer strijken.

In een packed W hotel in Amsterdam kreeg hij de bokaal door hoofdredacteur Arno Kantelberg uitgereikt. Maar de redactie van Esquire bepaalde niet op eigen houtje dat Akkabi moest winnen. Ruim 12.000 bezoekers van Esquire.nl brachten hun stem uit op een van de zes finalisten. Naast Achmed Akkabi waren dat Frans van Zoest (Spike), Onno Hoes, Jan Kooiman, Akwasi, Ronald de Boer. Tot de laatste dag maakten overigens ook Akwasi en Ronald de Boer nog kans op de overwinning.

Akkabi werd bekend door zijn rollen in de tv-series Het Huis Anubis en Moordvrouw en films als Alibi, Rabat en De President. In december is hij te zien in de bioscoopfilm Soof 2. Zijn stijl is een afwisselende: een mix van streetwear – hoodie en sneakers – met klassieke items, zoals een vintage horloge en een lange mantel.

De strak geklede jazzband BRUUT, bestaande uit Thomas Rolff, Folkert Oosterbeek, Felix Schlarmann en Maarten Hogenhuis, ging met de award voor Best Geklede Band naar huis. Mr. Theo Hiddema ontving een oeuvreprijs voor zijn jarenlange stijlvastheid.

Tie, Blazer, Luxury vehicle, Pc game, Hood, Family car, Mid-size car, Video game software, Headlamp, Adventure game, pinterest

En er werden deze week meer prijzen uitgereikt door Hearst-collega's. Ook Women's Health deelde awards uit, tijdens hun jaarlijkse sneakergala. Fitblogger en auteur Fajah Lourens werd (ook hier door stemmen van het publiek) verkozen tot de winnares van de Women's Health Fit List, een lijst waarin de grootste 'fitfluencers' van Nederland worden verzameld.

Fajah had concurrentie van grote namen uit de healthbrache, onder wie Rens Kroes en Arie Boomsma. Haar reactie op de winst? 'Mijn missie is vrouwen helpen zelfverzekerder te worden. Zijn ze ergens niet gelukkig over, dan help ik ze om er iets aan te doen. Aanpakken en gaan met die banaan!'