Gisteravond werden in de iconische Royal Albert Hall in Londen de jaarlijkse The Fashion Awards uitreikt – voorheen de British Fashion Awards –, in samenwerking met Swarovski. Meer dan 4000 gasten waren aanwezig tijdens het belangrijke mode-event van Europa, waaronder Kate Moss, Jared Leto, Gigi Hadid, Lady Gaga, Marilyn Manson (!), Naomi Campbell, David Beckham, Anna Wintour en vele andere bekende gezichten.

Beste model van 2016

Één van de belangrijkste prijzen van de avond ging naar – tromgeroffel – Gigi Hadid. Het model (die zondag nog in Amsterdam was) mocht de award voor beste internationale model in ontvangt nemen. Ze versloeg hiermee zus Bella Hadid, BFF Kendall Jenner en modellen Adwoa Aboah en Lineisy Montero. Ze nam de prijs (in Atelier Versace) met tranen en een trillende stem in ontvangst:

youtubeView full post on Youtube

Outstanding Achievement award

Een ander hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de Outstanding Achievement award. David Beckham overhandigde de prijs aan Ralph Lauren. De Amerikaanse ontwerper werd geprezen voor zijn volledige oeuvre – van zijn all-American jeanslook tot Oscar-waardige ontwerpen.

En voor we je de volledige lijst winnaars voorschotelen, nog twee uitblinkers dan: Gucci's Alessandro Michele mocht voor het tweede jaar op de rij(!) de award voor beste accessoire-ontwerper in ontvangst nemen. En modehuis Alexander McQueen, onder leiding van Sarah Burton, werd uitgeroepen tot beste Britse label. Burton droeg de award op aan haar 'amazing team'.

Sarah Burton & Naomi Campbellpinterest
Getty Images
Sarah Burton & Naomi Campbell

The Fashion Awards 2016: alle winnaars op 'n rij

Dit zijn alle winnaars – en check ook vooral even de awards voor opkomend talent en mode-iconen. Van deze namen gaan we in 2017 nog veel meer horen, in je oren knopen dus.

British Emerging Talent: Molly Goddard

British Menswear Designer: Craig Green voor Craig Green

British Womenswear Designer: Simone Rocha voor Simone Rocha

The Swarovski Award for Positive Change: Franca Sozzani

Isabella Blow Award for Fashion Creator: Bruce Weber

Special Recognition: 100 Years of British Vogue

British Brand: Alexander McQueen

International Business Leader: Marco Bizzarri voor Gucci

International Urban Luxury Brand: Vetements

International Accessories Designer: Alessandro Michele voor Gucci

International Ready-to-Wear Designer: Demna Gvasalia voor Balenciaga

International Model: Gigi Hadid

New Fashion Icon: Jaden & Willow Smith

Outstanding Achievement: Ralph Lauren

Jaden Smithpinterest
Getty Images
Jaden Smith

The Fashion Awards 2016: ALLE rodeloperlooks >