Niet alleen de naam van een modehuis is belangrijk voor het verzamelen van goede vintage, maar ook welke ontwerper er op dat moment het potlood ter hand nam. De ontwerpers zijn verantwoordelijk of een collectie het maakt of kraakt.

We tippen drie grote namen die het investeren waard zijn. Zie het als een spaarpot voor later.

Gucci

Sinds Alessandro Michele er met de scepter zwaait, is iedereen in modeland en daarbuiten geobsedeerd door Gucci. Werd het huis eerst vooral geassocieerd met patserige types – en de markt, want hoeveel ripoffs kun je in hemelsnaam verkopen? – behoort het modehuis nu tot de belangrijkste modebepalers van het moment. De Gucci-loafer en slip-on prijken aan ieders voeten dan wel op ieders verlanglijst. Het zal heus niet zo zijn dat Michele morgen Gucci verlaat, maar je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen; zoek je een investment piece, dan ben ben je bij Gucci momenteel aan het goede adres.

instagramView full post on Instagram

Céline

Phoebe Philo voor Céline is ook meer dan het verzamelen waard. Sinds Philo in 2008 aan de tekentafel van het modehuis schoof, verschijnen haar chique minimalistische ontwerpen op allerlei noemenswaardige lijstjes. Als we tips mogen geven, schaf dan een trio of trapeze bag aan.

Céline Trapeze Handbagpinterest
Céline Trapeze Handbag

Saint Laurent

Toen Heidi Slimane in 2012 als creative director voor Yves Saint Laurent werd aangesteld, choqueerde hij vriend en vijand door Yves uit de naam weg te laten. Nam niet weg dat hij het artistieke, intellectuele jarenzeventigkarakter van het oude Yves Saint Laurent in zijn collecties wist door te voeren zonder enige vorm van rock-'n-roll te schuwen. Vorig jaar verliet Slimane het modehuis, maar zijn opvolger Anthony Vaccarello lijkt met zijn liefde voor de jaren tachtig tot dusver ook het verzamelen waard.

Dit zijn de 10 beste vintage webshops >