Kanye West en Kim Kardashian zijn onlosmakend verbonden met mode, al dan niet voor of achter de lens, maar ook achter de tekentafel. Voor het vijfde seizoen op rij zal Kanye zijn Yeezy-collectie showen – in samenwerking met Adidas uiteraard.

West blijft – in tegenstelling tot andere labels als Proenza Shouler en Rodarte – in The Big Apple en zal zijn Yeezy Season 5 tijdens New York Fashion Week showen op woensdag 15 februari. Fashionista.com weet te melden dat de datum en plek officieel bevestigd zijn: geen Madison Square Garden of Roosevelt Island dit keer, Kanye showt 'gewoon' op de populaire NYFW-locatie Pier 59 Studios.

Geen spannende locatie dus voor seizoen vijf van de populaire lijn, maar reken er maar op dat Kanye voor heel wat verrassingen zal zorgen tijdens zijn show – al dan niet de front row. Zet 15 februari vast in je agenda, de show vindt plaats aan het einde van de middag – 17.00 uur Amerikaanse tijd – en dus 's avonds laat voor ons Dutchies.

Yeezy Season 4pinterest
Getty Images
Yeezy Season 4

Blik hier nog even terug op Yeezy Season 4 – waarvoor de muzikant slash entertainer zijn modellen op een zeer, euh, aparte manier castte.

Mini Kimye

Maar er is meer mödisch nieuws rondom het bekende echtpaar. Kim en Kanye zullen binnenkort een collectie kinderkleding lanceren, zo liet Kim gisteravond via Snapchat weten. En niet zomaar een collectie; de hele familie West-Kardashian werkt mee. Zelfs de 3-jarige North. Ja heus. De peuter heeft de kleuren en stof van enkele stuks uit de lijn uitgekozen. North schitterde afgelopen weekend al in een gele paillettenjurk en een bijpassend sherling-jasje uit de collectie in een Snapchatfilmpje van mams Kim.

instagramView full post on Instagram

Meer details over de collectie, of wanneer deze uit zal komen zijn nog niet bekend. Grote kans dat het nieuws wereldkundig wordt gemaakt via social media – favoriet bij de Kardashian-clan. Of misschien kunnen we de kindercollectie op de catwalk van paps Kanye verwachten tijdens New York Fashion Week. Time will tell.

Kanye heeft al ervaring op kidsgebied wat betreft mode; hij heeft voor Adidas al kinderuitvoeringen van zijn populaire sneakers gemaakt – die binnen no-time uitverkocht waren.

Check hier de mini-uitvoering van de YEEZY Boost.