Justin Bieber would approve: deze modeontwerper won gisteravond de belangrijkste Nederlandse modeprijs

En terecht.

Meest gelezen

Modeontwerper Ronald van der Kemp trad gisteravond, tijdens een presentatie van zijn nieuwste collectie in de Bijenkorf Amsterdam, in de voetsporen van onder meer Iris van Herpen, Jan Taminiau en de gezusters Spijkers; de modeontwerper kreeg er het prestigieuze Mode Stipendium 2017 uitgereikt, namens het Prins Bernard Cultuurfonds, in het bijzijn van de voltallige (mode)pers. Die prijs behelst een wisselbokaal, ontworpen door Atelier Ted Noten (leuk) maar bovenal een flinke geldsom à € 50.000, die de winnaar kan investeren in zijn modelabel (ha!). En dat zou Van der Kemps succes wel eens naar een flink hoger plan kunnen tillen de komende tijd.

Advertisement - Continue Reading Below

Even een pas op de plaats: doet 'Van der Kemp' nog weinig bellen rinkelen, dan is dat niet een grote zonde. Want hoewel tientallen grote celebrities inmiddels - letterlijk - met hem weglopen, heeft de in 1991 aan de Gerrit Rietveld Academie afgestudeerde ontwerper pas sinds twee jaar zijn eigen label, RVDK. Voor die tijd was hij onder andere werkzaam bij Barneys, Guy Laroche, Michael Kors, Céline en Wolford. Een prachtige loopbaan, maar dus niet de man in de schijnwerpers.

Meest gelezen

Maar na gisteravond kan-ie onder die spotlights écht niet meer uit. En dat is mooi. Van der Kemps explosieve high fashion demi-couture wardrobes, voornamelijk gemaakt van oude, bestaande materialen, vormen zijn antwoord op de buitensporige overproductie in de modeindustrie. En samen met zijn unieke handtekening maakt dit van Van der Kemp een ontwerper om te koesteren. Angélique Westerhof, directeur Dutch Fashion Foundation: 'Zijn new ethics in luxury fashion zijn een reactie op het huidige modesysteem. Van der Kemps ontwerpen zijn chic, avant-garde, cool en tegelijkertijd tijdloos. Het is dan ook geen wonder dat hij alle support geniet van de internationale modemedia en dat zijn ontwerpen worden gedragen door de meest uitgesproken wereldsterren.'

Onlangs was het Justin Bieber, die in een Van der Kemp in de Albert Heijn op het Amsterdamse Gelderlandplein werd gespot, die de ontwerper de meeste vraag naar een item opleverde.

Advertisement - Continue Reading Below

Maar toch ook geen kleine namen als Doutzen Kroes en Selena Gomez supporten hem graag.

Arriving in Cannes last night wearing my favorite top at the moment by @ronaldvanderkemp 💃

A post shared by Doutzen Kroes (@doutzen) on

Advertisement - Continue Reading Below

En gisteren nog Gwen Stefani:

Meest gelezen

Afijn, 2017, zo moge duidelijk zijn, is nú al Ronald van der Kemps jaar. En er staat alleen maar meer goeds te wachten, zo durven wij wel te stellen. Gefeliciteerd, Ronald!

Rest ons nog je deze video van de winnaar te laten zien, waarin de ontwerper je zelf het allerbest zijn verhaal vertelt.

Advertisement - Continue Reading Below

[/youtube]

Nog een kleine greep uit celebrities in Ronald van der Kemp:

Kate Hudson

Adriana Lima

Karlie Kloss

bang bangs 💥💥

A post shared by Karlie Kloss (@karliekloss) on

Mary J Blige

Juliette Binoche

Jada Pinkett Smith