We vallen maar meteen met de deur in huis: Chanel lanceert volgende maand een nieuwe it-bag lijn (de eerste belangrijke icon-tas sinds de Boy bag in 2011) én het eerste nieuwe parfum in vijftien jaar tijd. Precies, history in the making. Letterlijk. Want zowel tas als luchtje zijn een ode aan Chanels oprichter. De rieker krijgt haar volledige naam, de tas de bijnaam die zij droeg voordat ze Coco werd: Gabrielle. Gaga voor intimi.

Wat we tot nu toe weten:

> 'Abstract floral' is de omschrijving die WWD, die het nieuws exclusief mocht brengen, kreeg over het parfum. En het werd gecreëerd door Chanels vaste neus Olivier Polge. De rieker is gebaseerd op de spirit van de jonge Gabrielle, wie ze écht was, nog voor ze furore maakte als Coco. In juni dit jaar komt-ie uit.

> In maart komt de Gabrielle bag al uit, die overigens door wie goed oplette al te spotten was in Chanels Parijs Fashion Week-show in oktober. Op 3 april komt de campagne uit die Chanel-designer Karl Lagerfeld zelf fotografeerde van de aanstaande it-bag, met daarin de allereerste man in een handtassencampagne: Pharrell Williams. Ook Kristen Stewart, Cara Delevingne en Caroline de Maigret zijn van de partij.

> Zowel tas als parfum hebben als doel een nieuwe klantengroep te bereiken, aldus Bruno Pavlovsly, president van Chanels mode-tak. Chanel hoopt met het eau de parfum de Top 10 van best verkochte parfums binnen te knallen. Geen niche luchtje dus, maar één voor een breed publiek.

> De Gabrielle bag komt in 6 verschillende varianten met verschillende materialen en leersoorten én verschillende prijzen. Laatstgenoemde lopen op van een kleine 3.000 euro tot 31.300 euro.

> Morgen komt wordt een 3 minuten durende korte film gereleased, genaamd Gabrielle, a Rebel at Heart, waarmee Chanel het 'jaar van Gabrielle' wil inluiden. In de film zullen Gabrielle's overtuigingen op het gebied van female empowerment en vrijheid centraal staan. O-zo urgent op dit moment. De film is tegelijk deel 18 alweer uit de on going Inside Chanel-videoserie. En de eerste van vier die compleet op de jonge Gabrielle Chanel focussen.

Genoeg gepraat, tijd voor de goodies. Mogen we voorstellen: de Gabrielle bag. Sla jij aan het sparen?

Product, Brown, Textile, White, Pattern, Style, Fashion accessory, Font, Fashion, Black, pinterest
Chanel Gabrielle bags via WWD.com

Kristen Stewart heeft er overigens al een te pakken. Verschil moet er zijn...

Clothing, Eyewear, Trousers, Textile, Jacket, Outerwear, Bag, Sunglasses, Fashion accessory, Jeans, pinterest
WireImage