Nike Air Max - de iconische sneaker op luchtkussentjes, blaast op 26 maart - de datum waarop al jaren Air Max Day wordt gevierd - dertig kaarsjes uit. Een kroonjaar dus, en dat betekent extra groot feest met extra veel nieuwe releases.

Of nou ja, nieuw... retro parels opnieuw uitgegeven vooral. Maar zeker ook een paar nieuwe paradepaardjes.

We zetten ze op een rij.

Joint, Carmine, Wrist, Collage, pinterest

V.l.n.r. bovenste rij:

> Nike Air Max 1 Anniversary (releasedatum nog niet bekend)

Het origineel stamt uit 1987 en is dus de Air Max 1 waar het allemaal mee begon. Het Tinker Hatfield-design kwam in drie iconische kleuren, inclusief deze rood-wit-grijs en een blauw-wit-grijze combinatie. Het icoon is nu terug.

> Women's Nike Air Max Jewell (releasedatum: 8 maart)

Geïnspireerd op de Air Max Plus, was de Nike Air Max Jewell de tweede women's-only Air Max sneaker ooit.

> Nike Air Max 1 atmos Elephant (releasedatum nog niet bekend)

De Air Max 1 atmos was de grote winnaar van de Air Max Day 2016 Vote Back-campagne. Gecreëerd in samenwerking met de beroemde Japanese retailer Atmos en origineel onderdeel van de Zoo Pack, die gereleased werd in 2006.

> Nike Air Max 90 Ultra Flyknit (releasedatum: 2 maart)

Lijkt op de Air Max 90 OG dankzij de infrarode kleur. In the Air Max 90 Flyknit, zijn twee nieuwe innovaties gebruikt; een Flyknit-bovenkant voor opperste flexibiliteit en een cored-out middenzool, voor het verlichten van gewicht en bevorderen van comfort.

V.l.n.r. onderste rij:

> Nike Air Max LD-Zero (releasedatum nog niet bekend)

Gemaakt voor de viering van Air Max Day 2016 door de legendarische streetwear designer Hiroshi Fujiwara en geinspireerd op de jaren zeventig Nike LD1000 en de Boston met de 360 Air Max unit uit 2006, die was gemaakt voor Air Max 2014. Een ultiem voorbeeld van de mix tussen classic en modern.

> Nike Air Max 1 Master (releasedatum nog niet bekend)

Deze sneaker bevat een mix van de beste materialen van de meest geliefde modellen in de Air Max-geschiedenis (oa de original red toe, de populaire safariprint, en knipogen naar andere klassieke details op de bovenschoen) en is een speciale editie voor deze dertigste verjaardag van Nike Air Max.

> Nike Air Max 1 Ultra 2.0 LE (releasedatum nog niet bekend)

De meest innovatieve Air Max 1 tot nu toe. En één van de lichtste. '3.26' op de tong markeert het jubileum van de original.

> Nike Air VaporMax (releasedatum: 26 maart)

En dan: de grote nieuwe lancering - 'the rebirth of Air,' zoals Nike het noemt - de Nike Air VaporMax. Met een flexible Flyknit-bovenkant en compleet opnieuw bedacht Air cushioning systeem, dat een nieuwe Air Revolutie teweegbrengt. En tegelijkertijd een parel om te zien. Of zoals Nike dat zegt: 'The state of Air is once again State of the Art.'

De Nike Air VaporMax:

Footwear, Product, Blue, Shoe, White, Style, Light, Fashion, Carmine, Black, pinterest