Reuring in Oscar-land; Karl Lagerfeld is boos. Op Meryl Streep. En als Karl Lagerfeld boos is, dan neemt Karl Lagerfeld geen blad voor de mond, zo weten we inmiddels.

Zo zit de vork in de steel:

Meryl Streep, genomineerd voor de Oscar voor Beste Actrice voor haar rol in Florence Foster Jenkins, zou door Chanel - Karl dus, of nou ja, zijn designteam - een custom made rodeloperjurk laten maken. Een grijze zijden jurk met borduursels uit de laatste couturecollectie van Chanel, maar met een aangepaste, hogere halslijn. Iets waar Karl al vlijtig voor aan het werk was, de Oscars worden immers komende zondag uitgereikt.

Tot Karls grote schrik zou (en we zeggen zou, want team Meryl ontkent) het management van de actrice het modehuis plots hebben gebeld om de boel af te blazen. Ze zouden namelijk een andere ontwerper hebben gevonden die Meryl betáált om in een jurk bij de Oscars te verschijnen.

Waß??

giphyView full post on Giphy

'Don't continue the dress. We found somebody who will pay us,' quote Lagerfeld de boodschapper. Een grote teleurstelling, aldus Karl aan WWD: 'Very disappointing. A genius actress, but cheapness also, no?'

Chanels policy is volgens Karl altijd geweest om celebrities niet te betalen om in Chanel-jurken te lopen, hoe groot de ster ook is. Wél krijgen celebrities hun custom-made jurk, waar vaak weken werk in zit, ter waarde van soms wel een ton, cadeau.

'After we gift her a dress that's 100,000 euros, we found later we had to pay [aan Meryl, red.]. We give them dresses, we make the dresses, but we don't pay,' aldus Lagerfeld.

Een woordvoerder van Meryl Streep ontkent opvallend genoeg het voorval aan The Hollywood Reporter. En zegt dat het tegen Meryls persoonlijke ethiek ingaat om te worden betaald om een jurk op een rode loper te dragen.

Hmm, Karls woord tegen dat van Meryl dus. Laten we het er maar op houden dat de waarheid ergens in het midden ligt. Maar dat we allemaal razend benieuwd zijn in welke robe de actrice zondag dat rode tapijt over gaat moge duidelijk zijn. En wat betreft die Chanel-jurk: 'She could keep the dress because of the size. It's couture. It's perfect for her.' Aldus Karl.

Volg zondagnacht het Oscar-nieuws (de winnaars, de rode loper!) op de voet via ELLE.nl, we verslaan hét filmevent van het jaar zoals altijd real time!

Wie gaan de Oscars 2017 winnen? Dit is ELLE's voorspelling >