Deze week lanceerde de Tory Burch Foundation een nieuwe campagne voor ambitieuze vrouwen. Met de hashtag #EmbraceAmbition spoort de modeontwerpster vrouwen aan om hun dromen te omarmen en bekritiseert ze de double standards in onze samenleving.

xView full post on X

Gelijke rechten én gelijke beloning

Tory Burch kaartte dinsdag in het ochtendprogramma van de Amerikaanse televisiezender CBS aan dat mannen en vrouwen nog steeds ongelijk behandeld worden. 'Als mannen ambitieus zijn, wordt dat gevierd. Maar ambitie bij vrouwen wordt vaak nog misplaatst. Het is een nadelig stereotype waar we nu voor eens en voor altijd vanaf moeten stappen.'

Het is belangrijk om ook mannen bij de gendergelijkheiddebatten te betrekken, benadrukt de onderneemster. 'Gelijke rechten zouden een voorwaarde moeten zijn, gelijke beloning zou een voorwaarde moeten zijn. Als het van toepassing is op helft van bevolking is het geen gunst, maar essentieel om verder te ontwikkelen. Bovendien kan het alleen maar positief zijn voor de economie.'

Take The Pledge

Om de nieuwe campagne te lanceren, verzamelde Tory Burch bekende vrouwelijke én mannelijke gezichten. In het korte filmpje dragen ze een T-shirt met kenmerkende woorden zoals 'Founder', 'Powerful', 'Strong', 'Visionary' en beloven ze te streven naar verandering voor vrouwen.

[youtube ]https://www.youtube.com/watch?v=IBRb3aIsUFQ&feature=youtu.be[/youtube]

Zelf kun je ook deel uitmaken van de #EmbraceAmbition-beweging. Via de website van de Tory Burch Foundation kun je de eed afleggen als ambitieuze vrouw en een foto delen met het woord dat jouw drijfkracht definieert. Daarnaast is er ook de Embrace Ambition Collection – honderd procent van de opbrengst gaat naar vrouwen die door de stichting worden gesteund.

Dit zijn de heldinnen van de ELLE-redactie >